Evenimentul Zilei > Justitie > Spitalul Universitar, dat în judecată de Sorin Oprescu. Ce acuzații a formulat fostul primar al Bucureștiului
Spitalul Universitar, dat în judecată de Sorin Oprescu. Ce acuzații a formulat fostul primar al Bucureștiului

Spitalul Universitar, dat în judecată de Sorin Oprescu. Ce acuzații a formulat fostul primar al Bucureștiului

Aflat în arest în Grecia, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, dă în judecată conducerea Spitalului Universitar din București, acuzând că l-au demis din funcție în mod ilegal. Luni, la ora 14:00, este programat termenul pentru procesul ce va avea loc la Curtea de Apel din București.

Sorin Oprescu fusese demis din funcția deținută la Spitalul Universitar din București, după ce conducerea acestuia a constatat că Oprescu încălcase protocoalele spitalului referitor la starea de urgență și de alertă, căci ar fi organizat o ședință în perioada pandemiei, atunci când întrunurile nu erau permise.

Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar

Acum, fostul primar al Capitalei decide să dea în judecată Spitalul Universitar, pe motiv că l-au demis din funcția deținută fără a respecta procedurile legale.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu are un proces deschis chiar de către responsabilii Spitalului Universitar, acolo unde Oprescu avea funcția de șef al secției de Chirurgie generală IV.

Spitalul Universitar are, deja, un proces cu Sorin Oprescu

Medicii au contestat o executare cerută de Sorin Oprescu, iar termenul de înfățișare la Tribunalul București este stabilit pentru data de 6 iunie 2022.

„Declină competenţa de soluţionare a capătului din cererea principală având ca obiect contestaţie privind lămurirea înţelesului întinderii, aplicării sentinţei civile nr.1439/01.03.2021 în favoarea Tribunalului Bucureşti secţia a VIII a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale.

Disjunge celelalte capete ale cererii principale având ca obiect contestaţie la executare şi dispune formarea unui nou dosar cu obiectul contestaţie la executare cu termen la data de 07.03.2022. Constată că la dosarul nr.5005/302/2022 rămâne ataşat dosarul nr. 23161/302/2021. Fără cale de atac”, motivează magistrații în dosarul în cauză, conform Playtech, care citează România TV.

Sorin Oprescu, arestat în Grecia

Sorin Oprescu a fost prins într-o locuință dintr-o zonă luxoasă a Atenei, pe țărmul Mării Egee. Nikos Razis Koudounis, cadru medical din capitala Greciei, a susținut pentru presa din România că Sorin Oprescu nu ar fi vrut să stea definitiv în Glyfada, ci ar fi plănuit să meargă prin insulele Greciei, în altă parte.

„Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a spus medicul din Atena.

Procurorul de caz elen a decis că Sorin Oprescu nu poate fi pus în libertate, după ce a fost arestat la Atena, deoarece este inculpat într-un dosar penal în România.

În următoarele zile, magistrații din Grecia trebuie să decidă dacă vor fi sau nu demarate procedurile de extrădare. În schimb, apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut ca acesta să fie cercetat în libertate, până la o decizie finală, dar magistrații au decis că va rămâne în arest până la o nouă înfățișare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: