Spitalul Regional Militar Constanța, un proiect prea îndepărtat. Va fi construit, la Ovidiu, cu sprijinul guvernului turc

Spitalul Regional Militar Constanța, un proiect prea îndepărtat. Va fi construit, la Ovidiu, cu sprijinul guvernului turc

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă, acuză guvernul Dăncilă că refuză accesarea de fonduri europene pentru realizarea Spitalului Regional Constanța deși instituțiile europene au pus taote sumele necesare la dispoziție. În urma unei interpelări către ministerul Sănătății, deputatul a fost informat că va fi un spital regional militar care va fi construit cu bani de la bugetul de stat, cu sprijinul guvernului Turciei.

În răspunsul primit de parlamentarul constănțean de la ministerul Sănătății, se precizează că la Constanța se va ridica un Spital Regional Urgență Militar ale cărei lucrări vor demara la începutul anului 2020, lider al implementării proiectului fiind Ministerul Finanțelor Publice. Cu toate astea, noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentația necesară realizării investiției nu a fost finalizată. De asemenea, Ministerul Sănătății informează că investiția nu se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiție  guvern la guvern între România și Republica Turcă, investiție ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.  Procedura de achiziție va fi organizată de MApN.

Conform ultimelor discuții purtate cu reprezentanții locali, la această dată se studiază toate opțiunile de amplasament. De asemenea, noul spital nu va avea secții, ci “organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulație, centru de medicină internă, centru mama și copil, centru oncologic etc”. În cadrul centrului de traumă vor fi înființate și 12 paturi pentru arși.Iar conform documentului Program de guvernare 2018-2020 Spitalul Regional de Urgență Militar Constanța, ca și celelalte 7 viitoare spiotale regionale din țară va avea un cartier de locuințe pentru medici și personal, infrastructură de cazare pentru rudele și însoțitorii pacienților, hotel de minim 50 de locuri.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

“Dincolo de necesitatea realizării acestei investiții, rămân aceleași promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogolește de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiției, deși instituțiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziție”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă.

 

Surse din rândul negociatorilor au declarat, pentru EVZ, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență Militar Constanța va fi în afara orașului Ovidiu, în apropierea DN2A, și la câțiva kilometri de Baza militară Mihail Kogălniceanu. Investiția, care va fi ridicată după proiectul spitalului din Mersin (foto), sudul Turciei, va avea un antreprenor general desemnat de guvernul turc, conform înțelegerii de anul trecut dintre cele două guverne.