În lumina ultimelor scandaluri, Spitalul Floreasca se cutremură zi de zi, zguduit de informații fantasmagorice și calomnioase la adresa întregului colectiv.

Deși totul a început de la un deputat USR care ar fi demascat un caz ce urma, conform convingerilor sale, să fie mușamalizat, mocirla a acaparat întreaga unitate medicală, nu doar medicul-țintă, profesorul Mircea Beuran.

Medicii de renume, din echipa de aur a spitalului au protestat și ei cum au știut. Unii au scris scrisori către direcțiune, alții la Ministerul Sănătății, iar alții au decis să intre în grevă pentru că ancheta din cazul pacientei arse, operată de profesorul Beuran, nu a fost făcută într-un mod onest, legal și transparent. Dar unul dintre cei mai vechi din Floreasca și, totodată, unul dintre cei mai apreciați medici din România în specialitatea sa, a ales să demisioneze.

E vorba despre Conf. Dr. Gabriel Constantinescu, doctor în științe medicale, medic primar Gastroenterologie și Endoscopie Intervențională.

Postarea de pe rețeaua socială care a stârnit revolta oamenilor, fie medici sau foști pacienți, este aceasta:

„Vești proaste.

Îl cunoașteți? El este conf. GABRIEL CONSTANTINESCU, de la Floreasca.
E cel mai bun pe gasto. Nu din Bucuresti, din România. Și nu e pe vorbe, e pe bune!
Zi de zi, aproape non-stop, Floreasca i-a fost casa.
În „nebunia” lui, ca e un tip jovial si modern in exprimare, a crezut ca in Romania se poate avansa. Dar a avansat doar el, adică s-a specializat până când a ajuns supraom, supramedic, supraprofesor. Si cum era mereu cu câte un cârd de rezidenti dupa el, care îi mulțumeau AD LITERAM lui Dumnezeu ca au prins loc pe secția lui, s-a gândit deseori că merită să tragă mai departe într-un sistem medical foarte bolnav, că poate „aștia mici” sunt salvarea.

Din nou, singura Salvare a fost și este aia chemată prin 112, care intră pe aleea spitalului cu sirene și e încărcată cu pacienți cu mațele pe afară.

Deci, după zeci de ani de muncă de supraom – evaluată de mine, de colegii lui și nu în ultimul rând, de pacienți, acest medic a realizat că în timp ce el evolua… România rămânea tot mai în urmă. Putea să se descurce de pansamente, să improvizeze în sala de operații, să explice și unui prost lucruri de oameni deștepți și să-l facă și să înțeleagă. Dar cred că ceva s-a fracturat când a văzut că un coleg a fost terfelit în ultimul hal, de o să-l scuipe lumea pe stradă pentru că „a dat foc unei paciente” deși el nici măcar nu era în sală. Mai mult, s-a terfelit numele spitalului de trebuie să-l spele trei Dunări și poate nici atunci nu o să mai fie ce a fost…

Și-a dat seama ca Statul a devenit prea golan, găinar, te ia ca șmenarul cu vorbe și îți dă în cap doar ca să-ți ia locul în troleu.

În urma scandalului Beuran – care, să fim serioși, n-are nicio legătură cu Beuran, dr. Constantinescu a decis să-și dea demisia.

Statul a gonit un AS la privat. Si o dată cu el, toți medicii pe care acestia îi forma și i-ar fi format în viitor.
Până la urmă, voi ați lucra așa? Ați accepta să fiți mânjiți cu rahat la locul de muncă – ala care a contat mai mult ca familia, casa sau prietenii și vacanțele pe plajele însorite?

*Și mă mai gândesc dacă vă pun o filmare cu dr. Constantinescu efectuând o procedură pe care doar o mână de medici știu să o facă în întreaga lume…”

Viral pe net!

Acest mesaj s-a viralizat în cursul nopții de marți spre miercuri, iar astăzi a ajuns să împânzească toate rețelele sociale. De asemenea, în urma lui s-a produs un val imens de reacții, prin mesaje de susținere și de apreciere față de acest medic. Medici și foști pacienți au publicat mesaje prin care își exprimă regretul și rugăminți ca acesta să nu plece în sistemul privat, unde marea majoritate a pacienților săi nu va avea posibilitatea financiară de a-l urma.

Miercuri dimineață, dr. Gabriel Constantinescu era la Floreasca. A făcut, ca în orice zi obișnuită, intervenții aproape pe bandă rulantă, secția lui fiind cea mai aglomerată din întregul spital – chiar mai aglomerată decât sala de așteptare de la UPU.

Vești bune pentru pacienți

Între două consultații, preț de un minut, conferențiarul ne-a spus că telefonul i-a sunat non-stop, că a primit nenumărate mesaje. A fost o reală surpriză pentru el, atât mesajul publicat pe internet, cât și reacțiile oamenilor.

Negoi, Floreasca.

În urma acestui val, dr. Constantinescu a decis să rămână la Floreasca, însă a demisionat din funcția de director medical, deoarece nimeni nu-l poate face să se răzgândească în privința derapajelor comise de actualul manager. Ionuț Negoi este cel care a decis de la sine putere să nu raporteze incidentul cu pacienta arsă pe masa de operație, aducând astfel un mare prejudiciu de imagine unității medicale, prin crearea senzației că toți au încercat să acopere evenimentul.

 

Te-ar putea interesa și: