Iulia Filip, cea care trebuia să boteze copiii, a povestit că cei doi bebeluşi au fost născuţi pe 30 iunie la Suceava, unde au stat internaţi trei luni. Ulterior, ei au fost transferaţi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi deoarece medicii bănuiau că s-ar fi născut cu citomegalovirus. După ce au stat internaţi trei săptămâni la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, cei doi bebeluşi au fost transferaţi la o secţie externă, Secţia de Recuperare Pediatrică, unde sunt spitalizaţi copiii distrofici.

Bebeluşii au murit pe 19, respectiv, 21 octombrie, din cauza pneumoniei interstiţială, muscoviscidoză şi citomegalovirus.

“Au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, dar acolo i-au ţinut vreo două săptămâni. Nu au explicat pentru ce i-au ţinut acolo (…) Cât au fost ţinuţi la etajul şase, la doamna doctor Anton, au stat la un loc cu copii veniţi din exterior, cu diferite boli. (…) Ei fiind suspectaţi şi de muscoviscidoză nu aveau voie să intre în contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit, şi s-a ajuns la deces. (…) Au evitat să spună cum de au răcit copiii”, a spus Iulia Filip.

Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz. “Directorul medical este cel care poate da informaţii. Nu am ştiut nimic despre acest caz. Am dat dispoziţie să fie constituită o comisie care să analizeze cazul. În timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, potrivit România TV.