Evenimentul ZileiInternationalSpionul din coasta lui Putin a fost condamnat! Ce informații le-a transmis polonezilor?

Spionul din coasta lui Putin a fost condamnat! Ce informații le-a transmis polonezilor?

Spionul din coasta lui Putin a fost condamnat! Ce informații le-a transmis polonezilor?
Încet-încet, Polonia redevine o putere în Europa. Nu numai din punct de vedere economic și militar, ci și din punct de vedere al serviciilor de informații.

Despre serviciile de informații externe se vorbește puțin în general. În afară de Mossad, căruia situația Israelului îi impune să execute operațiuni spectaculoase, celelalte servicii din lumea liberă se concentrează să adune informații secrete, o operațiune care necesită în primul rând discreție.
Așa se face că, de obicei, veștile care ne parvin despre rețelele de spionaj vorbesc mai ales despre eșecuri.

Spionul polonezilor, aproape de anturajul lui Putin

Acesta este și cazul lui Alexander Vorobyov, șeful de cabinet al unui asistent regional al președintelui rus Vladimir Putin. Vorobyov a fost găsit vinovat de transmiterea de informații secrete către serviciile de informații poloneze. Găsit vinovat de trădare de stat, Vorobyova primit o pedeapsă grea.


O țară UE dă bani românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului


„Tribunalul Moscovei a pronunțat verdictul [împotriva lui Vorobyov] și a impus o pedeapsă de 12 ani și 6 luni într-o colonie de înaltă securitate cu doi ani de probă”. Mai mult, condamnatul ți-a pierdut rangul oficial.
Potrivit Interfax, procuratura statului ceruse 13 ani de colonie penală de maximă securitate. În Rusia, pedeapsa pentru trădare este de maximum 20 de ani de închisoare.

Proces cu ușile închise

Potrivit Interfax, Vorobyov a fost numit șef de cabinet al fostului trimis al lui Putin în iulie 2018 și a fost reținut un an mai târziu în iulie 2019.


Scandalul de pomină în UE! Comisia Europeană plătește sume uriașe pe “consultanță”


Vorobyov se afla la prima sa misiune în Urali, după o carieră de 18 ani în funcții publice, carieră desfășurată în regiunile nord-vestice ale Rusiei- Kaliningrad și Karelia,.

Puține detalii s-au aflat în cei doi ani de când procesul lui Vorobyov este judecat cu ușile închise. Biografia sa, care între timp a fost ștearsă de pe site-ul districtului federal Urali, afima că Voobyov a primit în 2018 o scrisoare de apreciere chiar de la Putin, scrie site-ul rusesc The Moscow Times.

Lovitură de teatru în conflictul ucrainean! SUA dă înapoi în fața Rusiei? E vorba de Marea Neagră


Accesează: