Evenimentul ZileiActualitateSPIONII nu câştigă atât de bine cum se credea! Mulţi spioni abandonează contractele la stat şi trec în sectorul privat

SPIONII nu câştigă atât de bine cum se credea! Mulţi spioni abandonează contractele la stat şi trec în sectorul privat

SPIONII nu câştigă atât de bine cum se credea! Mulţi spioni abandonează contractele la stat şi trec în sectorul privat
Cu toţii ştim că filmele cu agenți secreți sunt printre cele mai vizionate în întreaga lume și au încasări uriașe. Cei care interpretează roluri principale în astfel de pelicule devin milionari în dolari, însă din păcate, în viața reală, spionii plătiți de stat nu câștigă deloc bine, potrivit Bloomberg.

Conform publicaţiei americane, salariile de spion în agențiile de spionaj britanice încep de la 30,490 de lire sterline pe an. De aceea, după câţiva ani de muncă, mulţi agenţi părăsesc munca în serviciul Majestăţii pentru sectorul privat. Renunţă să vâneze terorişti şi preferă să stea la pândă să prindă soţul sau soţia înşelând sau previne furtul intelectual.

În jur de 12,000 de oameni lucrează în agenţiile de spionaj MI5, MI6 şi GCHQ, iar headhunterii susţin că mulţi spioni nu lucrează mai mult de 10 ani.

Foştii spioni care intră în sectorul privat pot câştiga bani frumoşi investingând pentru corporaţii foşti angajaţi, colaboratori sau chiar actuali angajaţi. Aceştia pot câştiga până la 1200 de dolari pe oră. Potrivit firmei de cercetare Gartner, la nivel global, spionii, experţii în securitate au avut venituri de 19,4 miliarde de dolari.

Spionii sunt la mare căutare şi sunt plătiţi mult mai bine decât lucrând pentru MI5 sau MI6. Chris Meager, care le caută spionilor un loc la companii private, a mărturisit că un fost spion a obţinut un job la o companie şi salariu s-a majorat încă din prima zi cu 20.000 de lire. Pentru unii nu contează chiar atât de mulţi banii şi „vor să aibă o viaţă normală”, potrivit bugetul.ro


Accesează: