Cei opt au fost arestați într-o operațiune a poliției algeriene în 2015, în orașul Ghardaia, aflat la 600 de kilometri sud de Alger. Poliția a găsit documente și echipamente de comunicații care dovedesc că aceștia au spionat pentru Israel, a declarat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul, ca urmare a restricțiilor de a vorbi cu mass-media.
Verdictul a reconfirmat prima decizie a aceleiași instanțe, emisă în noiembrie anul trecut, acesta putând fi atacat în curtea supremă de justiție a țării.
Printre acuzații, se numără amenințarea securității naționale algeriene, spionaj pentru un alt stat și implicarea într-un grup criminal, în cadrul unui proiect colectiv care a amenințat securitatea națională.
"Nu putem discuta verdictul emis de sistemul judiciar algerian, dar acest caz are o dimensiune politică importantă, care, în orice caz, are implicații cu mult, cu foarte mult peste soarta inculpaților", a declarat avocatul algerian și profesorul de drept penal Yahia Sharif Mounir, care a participat la proces.
Domnia sa a declarat că decizia reprezintă "un mesaj politic din partea statului algerian, potrivit căruia orice încercare de a spiona împotriva sa, în special de către Israel, se va confrunta cu cele mai severe sancțiuni".

 

Te-ar putea interesa și: