Evenimentul Zilei > International > „Spioni ai Mossadului Israelian” condamnați la închisoare în Algeria
„Spioni ai Mossadului Israelian” condamnați la închisoare în Algeria

„Spioni ai Mossadului Israelian” condamnați la închisoare în Algeria

O instanță din Algeria l-a condamnat la moarte pe un cetățean liberian de origine libaneză și pe alți șapte cetățeni de origine africană, din Guineea și Mali, la câte zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Israelului, a declarat marți o sursă judiciară algeriană.

Cei opt au fost arestați într-o operațiune a poliției algeriene în 2015, în orașul Ghardaia, aflat la 600 de kilometri sud de Alger. Poliția a găsit documente și echipamente de comunicații care dovedesc că aceștia au spionat pentru Israel, a declarat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul, ca urmare a restricțiilor de a vorbi cu mass-media.
Verdictul a reconfirmat prima decizie a aceleiași instanțe, emisă în noiembrie anul trecut, acesta putând fi atacat în curtea supremă de justiție a țării.
Printre acuzații, se numără amenințarea securității naționale algeriene, spionaj pentru un alt stat și implicarea într-un grup criminal, în cadrul unui proiect colectiv care a amenințat securitatea națională.
"Nu putem discuta verdictul emis de sistemul judiciar algerian, dar acest caz are o dimensiune politică importantă, care, în orice caz, are implicații cu mult, cu foarte mult peste soarta inculpaților", a declarat avocatul algerian și profesorul de drept penal Yahia Sharif Mounir, care a participat la proces.
Domnia sa a declarat că decizia reprezintă "un mesaj politic din partea statului algerian, potrivit căruia orice încercare de a spiona împotriva sa, în special de către Israel, se va confrunta cu cele mai severe sancțiuni".

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: