Evenimentul Zilei > International > Coperta INCREDIBILĂ a revistei Der Spiegel cu Donald Trump și SABIA însângerată a stârnit critici dure în presa internațională
Coperta INCREDIBILĂ a revistei Der Spiegel cu Donald Trump și SABIA însângerată a stârnit critici dure în presa internațională

Coperta INCREDIBILĂ a revistei Der Spiegel cu Donald Trump și SABIA însângerată a stârnit critici dure în presa internațională

Coperta revistei germane Der Spiegel din 4 februarie 2017 a stârnit vii controverse. Imaginea îl arată pe Donald Trump, care ține în mână o sabie plină de sânge, după ce a decapitat Statuia Libertății...

Politicienii europeni condamnă această caricatură a revistei germane, în care Trump decapitează simbolul libertății americanilor.

Ttilul imaginii este „America first” – sloganul președintelui american, care spunea în campania electorală „We put America first” (Punem America pe primul loc).

Autorul caricaturii este Edel Rodriguez, un cubanez care a ajuns în SUA în 1980, ca refugiat politic. El a declarat pentru Washington Post: „Este vorba despre o decapitare a democrației, o decapitare a unui simbol sacru”.

Coperta a animat dezbateri pe Twitter și în presa germană și internațională, scrie Newsweek, amintind că Alexander Graf Lambsdorff, membru al Partidului Democrații Liberi din Germania (FDP) și vicepreședinte al Parlamentului European, a descris-o ca fiind „de prost gust”.

Coperta a fost publicată după o serie de atacuri ale lui Trump la adresa politicii nemților privind refugiații, atacuri care au marcat o deterioare a relațiilor dintre Germania și SUA.

Cancelarul  german Angela Merkel a fost principalul aliat european al lui Barack Obama, care a numit-o „un partener excepțional”.

Luna trecută, Trump a spus că Merkel „a făcut o greșeală catastrofică” cu politica ușilor deschise pentru refugiați și săptămâna aceasta un consilier comercial al lui Trump a susținut că Germania folosește o monedă euro subevaluată grosolan pentru a câștiga un avantaj asupra Statelor Unite și a partenerilor săi europeni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: