Această ediție a Școlii internaționale de seismologie a fost găzduită de R. Moldova, ținând cont și de faptul că este situată într-o regiune activă din punct de vedere seismologic. Cutremurele care au loc periodic în zona Vrancea din România, fiind resimțite și în Republica Moldova, au o periodicitate normală, totuși ar trebui să fim pregătiți de un cutremur ce ar depăși magnitudinea 7 pe scara Richter, a spus Bogdan Grecu, geofizician la institutul de fizică a pământului din Măgurele:

”Din punctul meu de vedere situația actuală e una normală, nu avem nimic ieșit din comun. Sunt cutremure mici, obișnuite, care apar periodic în Vrancea. Ne așteptăm să fie cutremure, dar ne așteptăm să aibă loc și cutremure puternice. Nimeni nu poate face o predicție. Totuși putem fi siguri că vor avea loc în viitor și cutremure de peste magnitudinea 7, care ar afecta zone importante din România și din Bulgaria și Republica Moldova, cum a fost cazul celui din 1986, care a afectat destul de bine Chișinăul”, a spus Bogdan Grecu, citat de Radio Chișinău.

Conducătorul Centrului Federal Unic al Serviciul Geofizic al Academiei de științe din Rusia, academicianul Alexei Malovicico, a recomandat, pe lângă acțiunile de testare și consolidare a construcțiilor, mărirea numărului stațiilor de măsurări, în scopul unei localizării mai precise a nivelului pericolului seismologic.