Spatiu, o problema rezolvata

Spatiu, o problema rezolvata

Citroen C4 Picasso, un van care are tot atatea calitati cate locuri - sapte.

Atunci cand vremurile i-au permis-o, Citroen a avut grija de soferii care isi doreau o masina mai speciala. Chiar si in zilele noastre, daca ai multi bani, destula imaginatie si iti propui sa impresionezi la semafor poti sa ignori oferta germana si sa te opresti la un C6. Daca nu ai prea multi bani, nici fantezie, daca esti zorit de anumite nevoi (cum ar fi un plus de spatiu) si daca orgoliul este ultimul tau cusur, atunci poti sa te trezesti intr-un showroom Citroen, solicitand detalii despre monovolumul C4 Picasso.

Tot mai multi tati cu familie numeroasa se orienteaza bucurosi catre VAN-uri. Oferta e tot mai numeroasa si ea. In anumite conditii, achizitionarea unei asemenea masini se justifica. Am testat un C4 Picasso echipat cu un motor diesel de 1.6 litri si 110 CP. Nu sunt casatorit, nu am copii, nu am nevoie de sapte locuri in masina. Nu fac parte din publicul-tinta al acestui model. In acelasi timp, am cateva cerinte de la orice masina, indiferent de clasa din care face parte.

Imi place sa am o pozitie cat mai comoda la volan. La C4 nu am descoperit decat una suportabila. Mi se pare firesc si din nou comod sa gasesc comenzile si informatiile principale acolo unde am fost obisnuit. Gaselnite franceze gen display-uri incarcate de luminite si mesaje obositoare, frana de parcare accesibila de pe bord ori climatizare aruncata in stanga volanului pot agasa ori chiar isca momente neplacute in trafic.

Ne puteți urmări și pe Google News

In oras, C4 Picasso se misca mai bine si mai cu spor ca un casalot esuat pe o plaja, insa dimensiunile apreciabile ii fac viata grea celui de la volan in ciuda unei vizibilitati peste media clasei. La drum lung, neplacerile ating un minim istoric, dar nici in aceasta situatie nu se pot evidentia trasaturi cu adevarat speciale.

Pentru cei cu familie numeroasa, care isi permit mai multe masini, macar cateva excursii de weekend si o vacanta serioasa pe an, pentru cei carora gasirea unui loc de parcare in plus nu le da batai de cap, un Citroen C4 Picasso sau orice alt monovolum de aceste dimensiuni poate fi o alegere justificata. Ceilalti, daca tin neaparat sa conduca un Citroen, se pot uita la un simplu C4.