Nouă persoane care au furat din 11 apartamente situate într-un bloc de locuințe din comuna Ștefăneștii de Jos au fost reținute, miercuri, de polițiștii Inspectoratului de Poliție (IPJ) al Județului Ilfov. În localitatea ilfoveană locuiește Adrian Minune, celebrul interpret de manele iar în apropiere se află un complex imobiliar de lux.

Oamenii legii au stabilit că un bărbat și opt femei, cu vârste cuprinse între 26 – 62 de ani, din comuna  Ștefăneștii de Jos, Județul Ilfov, au intrat, luni, în mai apartamentele dintr-un bloc aflat în litigiu în care locuiesc mai multe familii, fără forme legale, situate lângă un depozit de legume-fructe.

Hoții de etnie rromă au furat tot ce le-a căzut la îndemână: mobilier și electrocasnice. Așa cum au dezvăluit, pentru EVZ, surse judiciare, hoațele și complicele lor au sustras frigidere, mașini de spălat, scaune, mese etc. Prejudiciul este estimat la  10.000 de lei.

Polițistii ilfoveni, sub coordonarea  procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, i-au adus la audieri la sediul poliției din Voluntari  pe autorii spargerii în grup care au fost reținuți pentru 24 de ore. După finalizarea audierilor și urmează a fi prezentați procurorului.

Polițiștii  Formațiunii de Investigații Criminale – Voluntari continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.