Evenimentul Zilei > Actualitate > Spania permite constructorilor să revină la lucru. Criza dă semne de ameliorare
Spania permite constructorilor să revină la lucru. Criza dă semne de ameliorare

Spania permite constructorilor să revină la lucru. Criza dă semne de ameliorare

Spania a relaxat o parte din restricțiile de circulație impuse după izbucnirea epidemiei de coronavirus și a permis unui număr important de salariați să-și reia activitatea. Este vorba de muncitorii din construcții și din fabricile de producție.

În jur de 300.000 de lucrători din Madrid au beneficiat de ridicarea restricțiilor de ciruclație și au reluat activitatea începând cu luni, a doua zi de Paștele catolic. Până în această zi, guvernul spaniol a permis deplasarea la muncă doar pentru personalul din sectoarele considerate vitale.

Relaxarea a fost permisă deoarece, conform datelor oficiale, situația pare că se ameliorează, la finalul săptămânii trecute, bilanţul epidemiei de COVID-19 era fiind de 166.000 de cazuri, conform ministerului sănătăţii. Luni, Spania a înregistrat 517 decese, în scădere faţă de cele 619 consemnate cu o zi înainte.

Premierul Pedro Sanchez a anunţat, într-un mesaj televizat, că restricţiile vor mai rămâne în vigoare cel puțin două săptămâni, iar revenirea la normal se va face treptat şi cu atenţie.