Spania, Italia, Anglia şi Cehia, atente cu copiii imigranţilor

Spania, Italia, Anglia şi Cehia, atente cu copiii imigranţilor

Potrivit unui studiu publicat azi la Bruxelles, Spania, Italia, Marea Britanie şi Cehia sunt printre puţinele ţări europene în care există profesori însărcinaţi să se ocupe de elevii cu probleme speciale şi de imigranţi.

Sistemul educaţional spaniol este cel mai apreciat în rândul elevilor, deoarece are o tradiţie de peste 10 ani, iar echipele de pedagogi menţin o bună legătură legătură între şcoală şi familii, controlând astfel gradul de absenteism.

"Rare sunt cazurile (cum ar fi Olanda, Portugalia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) care au dus la bun sfârşit o reflecţie completă cu privire la rolul învăţătorilor, care să fi dus la o reînnoire globală a statutului lor şi a condiţiilor de muncă", se arată în raportul citat.

Centrele de educaţie europene au în vedere, pe lângă performanţele academice, şi problemele globale cu care elevii se confruntă.  Între aceste probleme globale se numără şi integrarea elevilor imigranţi, nevoile educaţionale speciale, diversitatea socială şi egalitatea de şanse pentru elevii cu dificultăţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a fost efectuat în 27 de ţări membre UE, dar şi în Norvegia, Islanda şi Leichtenstein.

Sursa:Rompres