Evenimentul Zilei > International > Soros atacă Facebook şi spune că lucrează în colaborare cu Donald Trump
Soros atacă Facebook şi spune că lucrează în colaborare cu Donald Trump

Soros atacă Facebook şi spune că lucrează în colaborare cu Donald Trump

Miliardarul George Soros a spus Facebook răspândeşte dezinformarea în rândul utilizatorilor acuzând că Gigantul media „ar putea fi în colaborare cu președintele Statelor Unite, Donald Trump” pentru a-l ajuta să fie reales.

„Cred că există un fel de operațiune sau acord de asistență reciprocă informală între Trump și Facebook, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția. „Facebook va lucra pentru a fi ales din nou Trump, iar Trump va lucra pentru a proteja Facebook, astfel încât această situație să nu poată fi schimbată iar această situaţie mă preocupă”, a mai spus miliardarul.

Soros nu a oferit nicio dovadă pentru afirmația sa

„Acest lucru este total greșit”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone. Soros s-a folosit de discursul anual de la Davos pentru a critica gigantul social media. În 2018, el a comparat Facebook cu o companie de jocuri de noroc care favorizează dependența în rândul utilizatorilor, iar anul trecut a reiterat necesitatea reglementării firmelor tehnologice.

Trump face trafic iar  Facebook profită de mesajele sale care devin virale

Facebook a făcut obiectul unui control sporit din partea guvernelor din întreaga lume pe mai multe fronturi, dar mai ales legat de campania de dezinformare rusă încă nedovedită. De atunci, compania a lucrat la îmbunătățirea tehnologiei sale pentru a elimina orice dubiu. Criticii susțin însă că domnul Trump este ajutat oricum Facebook: Platforma răsplătește conținutul cu potențialul de a deveni viral, iar Trump are tendința de a spune lucruri incendiare de fiecare dată, notează straitstimes.