„Cred că există un fel de operațiune sau acord de asistență reciprocă informală între Trump și Facebook, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția. “Facebook va lucra pentru a fi ales din nou Trump, iar Trump va lucra pentru a proteja Facebook, astfel încât această situație să nu poată fi schimbată iar această situaţie mă preocupă”, a mai spus miliardarul.

Soros nu a oferit nicio dovadă pentru afirmația sa

“Acest lucru este total greșit”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone. Soros s-a folosit de discursul anual de la Davos pentru a critica gigantul social media. În 2018, el a comparat Facebook cu o companie de jocuri de noroc care favorizează dependența în rândul utilizatorilor, iar anul trecut a reiterat necesitatea reglementării firmelor tehnologice.

Trump face trafic iar  Facebook profită de mesajele sale care devin virale

Facebook a făcut obiectul unui control sporit din partea guvernelor din întreaga lume pe mai multe fronturi, dar mai ales legat de campania de dezinformare rusă încă nedovedită. De atunci, compania a lucrat la îmbunătățirea tehnologiei sale pentru a elimina orice dubiu. Criticii susțin însă că domnul Trump este ajutat oricum Facebook: Platforma răsplătește conținutul cu potențialul de a deveni viral, iar Trump are tendința de a spune lucruri incendiare de fiecare dată, notează straitstimes.