Evenimentul Zilei > Economie > Vine APOCALIPSA FINANCIARĂ în Europa? PREVIZIUNILE SUMBRE ale lui George Soros, care pun lumea PE JAR
Vine APOCALIPSA FINANCIARĂ în Europa? PREVIZIUNILE SUMBRE ale lui George Soros, care pun lumea PE JAR

Vine APOCALIPSA FINANCIARĂ în Europa? PREVIZIUNILE SUMBRE ale lui George Soros, care pun lumea PE JAR

Miliardarul George Soros a făcut previziuni sumbre în legătură cu viitorul Uniunii Europene, precizând că aprecierea dolarului și fuga capitalurilor de pe piațele emergente ar putea conduce la o nouă criză financiară severă.

Soros a avertizat, într-un discurs pronunţat la reuniunea anuală a Consiliului european pentru relaţii internaţionale, că Uniunea Europeană se confruntă cu o iminentă criză existențială, potrivit Agerpres.ro.

Miliardarul susține că abandonarea acordului nuclear cu Iranul și distrugerea alianței transatlantice dintre UE și SUA ar putea determina efecte negative asupra economiei europene, „provocând și alte dislocări”. Printre acestea, Soros estimează devalorizarea monedelor statelor emergente. "Am putea să ne îndreptăm spre o nouă criză financiară majoră", a explicat Soros.

George Soros susține că Europa se confruntă cu o criză existenţială. "Tot ceea ce putea să meargă prost a mers prost", a spus miliardarul referindu-se la criza refugiaţilor şi politicile de austeritate care au adus la putere partidele populiste, precum şi la "dezintegrarea teritorială" exemplificată prin Brexit.

"Nu mai este o figură de stil dintr-un discurs să spui că Europa este într-o criză existenţială, aceasta est cruda realitate", a precizat George Soros.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: