Evenimentul Zilei > Justitie > Veste neașteptată primită de Sorina Pintea. Judecătorii au decis, dar nu este definitiv
Veste neașteptată primită de Sorina Pintea. Judecătorii au decis, dar nu este definitiv

Veste neașteptată primită de Sorina Pintea. Judecătorii au decis, dar nu este definitiv

Sorina Pintea scapă de controlul judiciar în dosarul de corupţie. Fostul ministru al Sănătății a fost trimisă în judecată de către DNA pentru luare de mită.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, scapă de control judiciar. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, dar poate fi atacată de procurorii anticorupţie. Sorina Pintea a ajuns pe 28 februarie în fața procurorilor DNA pentru a da explicații în dosarul de luare de mită.

Pintea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Pe 28 februarie, Pintea a fost prinsă în flagrant când primea a doua tranşă de bani, 120.000 lei

Potrivit rechizitoriului, „În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență -Dr. Constantin Opriș – Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Tribunalul București a anunțat că Sorina Pintea scapă de control judiciar

Decizia poate fi atacată de procurorii anticorupție, potrivit Mediafax. Pe 20 mai, procurorii DNA au dispus renunţarea la urmărirea penală în cazul celor care ar fi mituit-o pe Sorina Pintea.

Aşdar, Tribunalul Bucureşti a hotărât să revoce măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa Sorinei Pintea. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Reamintim că pe data de 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile., informează Agerpres.