Masgistraţii au admis luni o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Conform România TV, Oprescu are câteva obligații: să nu depășească limita teritorială a municipiului București, să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, la magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau la unități spitalicești din București.

De asemenea, acesta nu are voie să se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar. Oprescu nu va putea să îşi exercite funcția de primar şi nici nu va putea participa la manifestări sportive sau culturale sau la alte adunări publice.

La 20 noiembrie 2015, Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

Potrivit procurorilor DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție.

La 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani 25.000 de euro de la Bogdan Popa, bani care conform DNA ar proveni din din acte de corupție.