Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Oancea, după ce a fost audiat la DNA în dosarul lui Orban: „E o răfuială politică. O răzbunare pe Ludovic Orban”
Sorin Oancea, după ce a fost audiat la DNA în dosarul lui Orban: „E o răfuială politică. O răzbunare pe Ludovic Orban”

Sorin Oancea, după ce a fost audiat la DNA în dosarul lui Orban: „E o răfuială politică. O răzbunare pe Ludovic Orban”

La ieşirea din sediul DNA, patronul B1 TV Sorin Oancea a declarat că, după părerea sa, dosarul lui Ludovic Orban în care este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro din foloase necuvenite de la un om de afaceri este rezultatul unei "răfuieli politice".

"Părerea mea este că e mai degrabă o răzbunare între oameni politici, oameni de afaceri, în care suntem traşi şi noi", a declarat Sorin Oancea la ieşirea din sediul DNA, unde a fost audiat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban.

Patronul B1 TV a declarat că ultima întâlnire pe care a avut-o cu Ludovic Orban a fost în vinerea dinainte ca fostul candidat PNL la Primăria Capitalei să fie chemat la audieri. "Nu am discutat niciun moment despre niciun fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Am discutat la birou, cu mai mulţi oameni", a adăugat acesta.

Întrebat dacă ştie cine este denunţătorul din dosar, Oancea a răspuns că nu i s-a comunicat acest lucru, dar că pare a fi o răzbunare.

"Eu nu o văd ca o răzbunare pe mine, ci ca una pe Orban. O văd ca răfuială politică. De ce să ceri cash când poţi să faci un contract?", a mai adăugat el.

Alături de Sorin Oancea, la DNA a fost audiat şi acţionarul Realitatea TV, Cozmin Guşă, care a declarat că singurul calcul pe care i l-a făcut lui Orban a fost cel electoral.


Citeşte mai mult: Ce a spus Cozmin Guşă la ieşirea din sediul DNA după ce a fost audiat în dosarul lui OrbanReamintim că, pe 11 aprilie, Ludovic Orban a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Procurorii au instituit și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit anchetatorilor, pe 1 martie 2016, Ludovic Orban prim–vicepreşedinte al PNL, ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.