Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu renunță la salariul de 44.000 de lei pentru o funcție mare în PSD
Sorin Grindeanu renunță la salariul de 44.000 de lei pentru o funcție mare în PSD

Sorin Grindeanu renunță la salariul de 44.000 de lei pentru o funcție mare în PSD

Fostul premier Sorin Grindeanu a revenit pe cai mari în PSD, fiind ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al social-democraților.

Reamintim că Sorin Grindeanu este, în prezent, preşedintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) şi este obligat prin lege ca, în termen de 90 de zile, să aleagă între cele două funcţii.

Dar, Sorin Grindeanu nu a renunțat numai la funcția de director, ci și la un salariu astronomic pentru un salariat de rând, el având 44.000 de lei pe lună.
Liderul PSD a declarat că va demisiona în luna septembrie din fruntea ANCOM, explicând de ce a ales să nu plece imediat.

„Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate. Alegerea am făcut-o și în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM.

Consider că mai trebuie să stau 2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA. Eu îmi doresc foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit documentului, acesta a avut un venit în fruntea ANCOM în anul 2019 de 528.221 lei, adica un venit net de circa 44.000 de lei pe lună.

Potrivit declarației de avere, Grindeanu este un o strângător, deoarece, şi-a deschis anul trecut trei conturi bancare în care a depus, în total, 110.000 de euro şi 37.000 de lei.

Recent, Sorin Grindeanu critica dur guvernarea PNL şi pe preşedintele Iohannis, cărora li „se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi”.

Recent, Grindeanu a postat pe pagina sa de socializare un comentariu în care susține că moţiunea de cenzură va dărâma Cabinetul Orban.

„Moțiunea de cenzură va pune STOP unei guvernări haotice și dezinteresate total de problemele oamenilor. Jaful și incompetența trebuie oprite!

O guvernare căreia i se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi trebuie să PLECE!

O guvernare care are grijă doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populației trebuie să PLECE!

În locul guvernului Orban, trebuie să vină o echipă capabilă să gestioneze criza sanitară, să deschidă școlile în siguranță, să respecte legislația țării și să sprijine în mod real mediul de afaceri românesc!”, a fost mesajul publicat de Sorin Grindeanu pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.