Evenimentul Zilei > Politica > Fractură Cotroceni – Palatul Victoria. Sorin Grindeanu a rupt tăcerea în tensiunile cu Klaus Iohannis
Fractură Cotroceni – Palatul Victoria. Sorin Grindeanu a rupt tăcerea în tensiunile cu Klaus Iohannis

Fractură Cotroceni – Palatul Victoria. Sorin Grindeanu a rupt tăcerea în tensiunile cu Klaus Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu a lansat primele acuzaţii, de la învestirea în funcţie, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, el spunând că prezenţa şefului statului la protestele din stradă de săptămâna trecută a fost "o surpriză neplăcută" şi că Administraţia Prezidenţială are "o abordare greşită".

"Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezenţa preşedintelui în stradă săptămâna trecută. Eu am încercat, şi nu cred că mă poate acuza nimeni, am încercat în această perioadă să am o relaţie instituţională corectă cu Administraţia Prezidenţială. Ba chiar, poate de multe ori, am lăsat de la mine anumite lucruri, tocmai pentru a avea dialog, pentru ca fiecare, Parlamentul, Guvernul, Cotroceniul, să lăsăm deoparte politica şi să ne ocupăm de administrarea ţării. A fost o surpriză neplăcută nu doar acea prezenţă, nu am venit pe picior de război nici noi ca Guvern, nici noi PSD-ul. Toate piedicile pe care încearcă alţii să ni le pună le vom evita. Transformarea acestor lucruri într-o bătălie politică este o abordarea greşită din partea Administraţiei Prezidenţiale. Am încercat în ultimele 4 săptămâni un dialog normal cu Administraţia Prezidenţială şi a fost înţeles greşit", a declarat Grindeanu la Antena 3.