Potrivit mariusghilzean.ro, Mihai Imbrescu a fost principalul susținător al grupului Ionescu Gheorghe-Vălușescu și a fost arestat din octombrie 1949 până în 24 ianuarie 1951. Ulterior a fost condamnat la 3 ani de detenție prin sentința cu numărul 688/4 mai 1951. În această perioadă el a trecut prin închisorile de la Caransebeș, Timișoara, Poarta Albă, Galeș și Peninsula. În anul 1953 a fost eliberat.

Grupul Ionescu Gheorghe-Vălușescu, amintit anterior, se opunea regimului comunist instalat în România post-belică.

Sursa citată mai arată că prin sentința din anul 1951 a fost declarat ”vinovat” că i-a găsit o ascunzătoare unuia dintre capii grupului, Vălușescu Vasile, în pădurea Borlovenilor. Autoritățile comuniste l-au mai învinuit că i-a adus de mâncare lui Vălușescu și i-a favorizat întâlnirea cu familia.

Bunicul lui Grindeanu a stat trei ani în spatele gratiilor, iar celălalt cap al grupului, ”Dușmanul poporului” Gheorghe Ionescu, a fost executat în în vara anului 1952 în pădurea verde de lângă Timișoara. Vasile Vălușescu a scăpat și a fost condamnat la muncă forțată pe viață.

După ce a scăpat din temnițele comuniste, Imbrescu a trăit în Borloveni, crescându-și nepotul propus la sfârșitul lui 2016, de șeful PSD Liviu Dragnea, pentru funcția de premier.

 

Anchetatorii lui Mihai Imbrescu, Aurel Moiș și Coloman Ambruș, au fost torționari care-i torturau pe cei care se puneau regimului.

 

Mihai Imbrescu era tânăr când a ajutat gruparea Ionescu Gheorghe – Vălușescu, iar numele său apare pe zidul din Spațiul de rugăciune și de reculegere din spatele Memorialului Sighet.