Sorin Grindeanu anunță desființarea a 150 de posturi la Transporturi

Sorin Grindeanu anunță desființarea a 150 de posturi la Transporturi Sursa foto: Razvan valcaneantu EEC

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că din ministerul pe care îl conduce vor fi reduse circa 150 de posturi. Acesta a mai adăugat că fără măsurile de scădere a deficitului bugetar, România se va afla în situaţia de pierde fonduri europene.

Sorin Grindeanu a declarat că din ministerul pe care îl conduce vor fi reduse circa 150 de posturi. Ministrul mai spune că fără măsurile de scădere a deficitului bugetar, România se va afla în situaţia de pierde fonduri europene şi de a fi amendată de Comisia Europeană.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre riscurile care ne pândesc dacă nu se iau aceste măsuri şi spune că dacă nu luăm decizii responsabile în perioada următoare, prin care să reducem deficitul bugetar, vă dau două consecințe: unu - se suspendă fondurile europene, şi doi - primim amendă de la Comisia Europeană.

Sorin Grindeanu anunță desființarea a 150 de posturi la Transporturi

Ministrul Transporturilor a precizat că nimeni nu vrea să dea oameni afară, nimeni nu vrea să pună taxe în plus, şi aşa mai departe, dar suntem într-o situație, mai spune el, în care trebuie luate astfel de decizii pentru a reduce deficitul bugetar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eu am în jur de 150 de posturi vacante în minister, din 600 - nu vorbesc de companii, (...) pe care le voi reduce. Nu am de ce să le ţin. Evident. Şi sigur, există companii care vin din spate, de la începutul anilor '90, care nu-şi mai găsesc rostul şi care trebuie desfiinţate, unele dintre ele, iar altele unite, astfel încât să le rentabilizăm.

Să ştiţi că fondul problemei este altul: nimeni nu vrea să dea oameni afară, nimeni nu vrea să pună taxe în plus, şi aşa mai departe. Suntem într-o situaţie de tipul următor: dacă nu luăm decizii responsabile în perioada următoare, prin care să reducem deficitul bugetar, vă dau două consecinţe: unu - se suspendă fondurile europene, şi doi - primim amendă de la Comisia Europeană, fiind pe procedură de deficit excesiv, 0,5% din PIB, a declarat Sorin Grindeanu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, hartă, redacţie şi text care spune „CZECHIA UKRAINE USTRIA SLOVARI OVENIA HUNGARY MOLDOVA CROATIA BETTER CONNECTED”

Sursa foto: Facebook - Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu: Eu cred că România nu-şi permite să piardă fondurile europene

Ministrul Transporturilor trage un semnal de alarmă şi spune că suntem în sitaţia în care nu ne permite să pierdem banii europeni. Şi pentru a scăpa de viaţa grea, mai spune Grindeanu, trebuie făcute aceste comasări.

Toate proiectele majore din România, din acest moment, sunt pe fonduri europene. Ce-ar însemna să se închidă toate aceste fonduri europene? (...) Eu nu am vreun proiect important la Ministerul Transporturilor (...) care să nu fie finanţat prin fonduri europene. Eu nu-mi permit să pierd acest lucru.

Şi nu cred că e vorba despre Sorin Grindeanu, eu cred că România nu-şi permite să piardă fondurile europene. Despre asta este vorba. Nimeni nu vrea să facă lucruri care să ducă la o viaţă mai grea, dar putem găsi soluţii de comasări, de lucruri care pot fi reduse şi pot fi făcute astfel încât să reducem acest deficit, a mai subliniat Sorin Grindeanu.