Într-o vineri, Nora pleacă să-și viziteze sora. Speră să petreacă un weekend de vis. Însă, spre disperarea ei, când îi pă- trunde în casă, o găsește fără viață. Cineva a înjunghiat-o cu sălbăticie. Pentru Nora urmează zile de coșmar. Refuzând realitatea, ea are impresia că o vede în continuare pe Rachel vie și nevătămată și poartă discuții imaginare cu ea.

Este pe punctul de a-și pierde mințile, rememorând scene pe care cele două le-au trăit împreună odinioară. Inspectorul de poliție Moretti începe o anchetă pe care o conduce cu mult profesionalism. Cercetează cu minuție scena crimei, interoghează martorii, își îndreaptă atenția asupra unor suspecți.

Însă Norei i se pare că investigația trenează și-și pornește propriile cercetări. Improvizează scenarii diverse ale modului în care s-a comis omorul, emite supoziții, acuză pe unul sau altul, fără să aibă un temei sigur.

Urmărește cazuri de vătămare corporală, de viol, de crimă. Consultă arhivele ziarelor, asistă la procese, navighează pe internet, pune întrebări prin pub-urile frecventate de cea ucisă, prin trenuri. E un prilej de a afla multe secrete ale sorei pe care a iubit-o și care nu o pun pe aceasta întotdeauna într-o lumină avantajoasă. Ea însăși ascunde taine.

Poliția izbutește să le afle și Nora devine suspectă. Arestată pentru 36 de ore, e interogată, dar nu e pusă sub acuzare, din lipsă de probe incriminatorii. Odată eliberată, își continuă căutările cu și mai multă îndârjire, contribuind decisiv la descoperirea asasinului.

Cu „Sora pierdută”, Flynn Berry a debutat spectaculos în literatura polițistă. Este nu numai o povestitoare cu har, dar stăpânește și știința unor analize psihologice de mare finețe, dezvăluind tulburător tenebrele din sufletele personajelor sale, bântuite de amintiri dureroase și traumatizate de comiterea unor fapte imposibil de mărturisit.