Editura Evenimentul si Capital

Turul castelelor și palatelor SoNoRo Conac “À la française”

Autor: | | 0 Comentarii | 307 Vizualizari

În luna mai, ediția “À la française” a seriei de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac VII invită publicul meloman într-un tur al palatelor și castelelor regale și nobiliare din țara noastră. Turneul va cuprinde șase concerte și se va desfășura după următorul program:

8 mai 2019 - Palatul Comunal din Buzău, jud. Buzău

9 mai 2019 - Castelul Arcuș, jud. Covasna

10 mai 2019 - Castelul Haller, Ogra, jud. Mureș

11 mai 2019 - Castelul Apafi, Dumbrăveni, jud. Sibiu

12 mai 2019 - Palatul Peleș, jud. Prahova

30 mai 2019 – Palatul Regal din București

Programul concertelor va cuprinde piese ale compozitorilor francezi, Gabriel Fauré, Marin Marais, Camille Saint-Saëns, alături de lucrări de George Enescu și Zoltán Kodaly, în interpretarea muzicienilor Anna-Liisa Bezrodny, vioară, Răzvan Popovici, viola, Jan-Erik Gustaffson, violoncel, Miruna Nagy, harpă.

Invităm publicul într-un tur al castelelor și palatelor din România, ce-și poate avea oricând corespondent într-unul al castelelor de pe Valea Loarei. Anul acesta, concertele SoNoRo Conac, parte din Sezonul România-Franța, vor aduce mai aproape de publiculul din România cultura franceză, atât prin programul interpretat, cât și prin selecția locurilor în care vom concerta. În același timp, publicul francez este invitat să descopere o parte importantă din cultura românească, prin muzica marilor compozitori români și prin acele edificii, ce doreau să celebreze spiritul francez la început de secol XX, declară Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac și al Festivalului Internațional SoNoRo.

Primul concert al lunii are loc pe 8 mai și aduce muzica clasică la Palatul Comunal din Buzău, una dintre clădirile simbol ale orașului, construite în stil neoromânesc și inaugurat în 1903. Următoarea oprire unde va răsuna muzica de cameră este pe 9 mai în Castelul Szentkereszthy din Arcuș, care se află într-unul dintre cele mai bine conservate parcuri istorice rezidențiale transilvănene. Castelul a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și îmbină stilurile neorenascentist și neobaroc.

Turneul continuă pe 10 mai în județul Covasna într-unul dintre cel mai bine restaurate castelele din zonă, la Castelul Haller din Ogra. Castelul cu o istorie de patru secole, era în trecut era o adevărată perlă a reședințelor artistocratice din principate, iar astăzi a revenit la farmecul vremurilor de altă dată. Pe 11 mai itinerariul muzical deschide porțile Castelului Apafi din Dumbrăveni, ridicat în secolul al XVI-lea în stil renascentist.

Rares Bogdan a dat LOVITURA! Veste DEVASTATOARE pentru Liviu Dragnea inainte de alegeri

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI