Evenimentul Zilei > EVZ Special > Sondaj surpriză! Rareș Bogdan, cel mai periculos adversar al lui Gabriela Firea. Scorul lui Traian Băsescu
Sondaj surpriză! Rareș Bogdan, cel mai periculos adversar al lui Gabriela Firea. Scorul lui Traian Băsescu

Sondaj surpriză! Rareș Bogdan, cel mai periculos adversar al lui Gabriela Firea. Scorul lui Traian Băsescu

Un sondaj realizat de CURS scoate la lumină noi date din bătalia care se dă pentru Primăria Capitalei. Protagoniști sunt Gabriela Firea, Rareș Bogdan, Traian Băsescu și ultimul pe listă, Nicușor Dan.

Un sondaj surprinzător intrat în posesia Evenimentului Zilei în exclusivitate aruncă bomba înaintea alegerilor locale din București.

Potrivit acestuia nivelul de încredere al liderilor politici care se bat cu Gabriela Firea reprezintă surpriza acestor preliminarii.

Dacă actualul primar al Capitalei are prima poziție în toate sondajele prezentate până acum, în cel realizat de CURS se poate vedea cum pe locul doi se află Rareș Bogdan, pe locul al treilea venind Nicușor Dan, candidatul anunțat de PNL ca fiind opțiunea partidului.

Și mai interesantă este prezența lui Traian Băsescu în acest sondaj, cu un nivel de încredere de 24 la sută. Ceea ce ar fi încurcat mult jocurile în cazul unei candidaturi. Așa se poate explica remarca pe care a făcut-o acesta zilele trecute spunând că s-a jucat puțin de-a candidatura pentru a pune presiune pe celelalte partide de dreapta.

În cazul unui vot, Rareș Bogdan și Traian Băsescu erau pe locurile doi și trei. Nicușor Dan venea pe locul al treilea. În acest scenariu politic, singurul avantaj al opțiunii PNL este că a scos din joc două partide importante din București, respectiv USR și Plus. Care în cazul unei candidaturi a lui Rareș Bogdan nu ar fi renunțat la Nicușor Dan și Vlad Voiculescu.

Sau cel puțin așa susțin surse liberale care au participat la luarea deciziei în interiorul partidului.