Evenimentul Zilei > International > Un SONDAJ arată că 79% dintre francezi consideră vălul islamic (hijabs) în opoziție cu valorile franceze
Un SONDAJ arată că 79% dintre francezi consideră vălul islamic (hijabs) în opoziție cu valorile franceze

Un SONDAJ arată că 79% dintre francezi consideră vălul islamic (hijabs) în opoziție cu valorile franceze

O majoritate covârșitoare a francezilor nu crede că hijab-ul aparține societății franceze, potrivit unui sondaj realizat de revista Marianne le Mag. Un total de 79% consideră că vălul islamic este opusul valorilor civice franceze.

Întrebat despre vălul islamic purtat de femeia musulmană, Emmanuel Macron, președintele francez a declarat că este "opusul valorilor civice franceze", într-un interviu televizat pe 15 aprilie. Declarația sa a declanșat o controversă enormă în Franța, unde trăiește cea mai mare comunitate islamică din Europa, iar orice dezbatere publică legată de Islam conduce, în general, la probleme, aşa cum s-a întâmplat cu autorul francez Eric Zemmour fiind amendat.

Marianne le Mag a efectuat un sondaj despre declarația făcută de Emmanuel Macron, în data de 24 și 25 aprilie.  Sondajul a întrebat: "Ce părere aveți despre afirmația președintelui francez că hijabul este opusul valorilor civile franceze?"  Șaptezeci și nouă la sută au fost de acord cu președintele, în timp ce numai 21% au considerat declarația sa "discriminatorie față de populația musulmană".

Rezultatele nu ar trebui să fie surprinzătoare, populația franceză este din ce în ce mai îngrozită de numărul mare al populației islamice care nu dorește să se asimileze culturii franceze, notează voiceofeurope.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: