Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj exploziv în Capitală! Traian Băsescu e pe cai mari!
Sondaj exploziv în Capitală! Traian Băsescu e pe cai mari!

Sondaj exploziv în Capitală! Traian Băsescu e pe cai mari!

Traian Băsescu obține procente importante din voturile electoratului de dreapta, potrivit unui sondaj realizat în București.

Un nou sondaj de opinie a fost comandat de PNL, pentru alegerile de la Primăria Capitalei. Potrivit rezultatelor acestuia, se arată un scor strâns între candidatul USR-PLUS-PNL, Nicușor Dan și candidatul PSD, Gabriela Firea. Fostul președinte Traian Băsescu, candidatul PMP, se situează pe locul 3, fiind cotat cu 9% din intențiile de vot.

Lupta strânsă intre Gabriela Firea și Nicușor Dan

Nicușor Dan ar fi votat de 33% dintre bucureșteni, în timp ce contracandidata sa, primarul în funcție Gabriela Firea, ar obține 30,5% din votiri. Acest lucru reiese din sondajul de opinie realizat de Novel Research. Traian Băsescu este cotat cu 9% din intențiile de vot. Potrivit aceluiași sondaj, un procent de 18,5% dintre bucureșteni sunt încă nehotărati iar alți 9% ar urma să voteze cu alți candidați.

Ce cred bucureștenii despre rezultatul alegerilor pentru Primăria Muncipiului București

68% dintre bucureșteni cred că rezultatul alegerilor pentru Primăria Muncipiului București va fi unul strâns. Acest lucru în timp ce 31% cred că va fi o diferență semnificativă între câștigător și cel care va fi situat pe locul 2. De asemenea, un procent de 54% dintre bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită să fie primar. Potrivit aceluiași sondaj, 35% dintre cei chestionați sunt mulțumiți de activitatea sa

840 de persoane chestionate

Sondajul a avut 840 respondenți, marja de eroare fiind de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale. El a fost realizat prin metodă CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

Nicușor Dan a prezentat rezultatele sondajului în cadrul unei conferințe de presă

„Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie. Adică în urmă cu 2 și 3 zile, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research. Mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat.

Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a spus candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Generală a Capitalei, potrivit digi24.ro.