Sondajul a fost efectuat, potrivit informațiilor de pe pagina de gardă, în perioada 17-23 iulie, deși a fost difuzat la 21 iulie. Datele au fost culese prin interviuri telefonice, baza de șantionare fiind listele de abonați de telefonie fixă și mobilă. Marja de eroare este de 2,82%, dar, în cazul rezultatelor privind alegerile prezidențiale ea crește la 4%, întrucât calculul este efectuat doar prin luarea în considerare a votanților probabili.

Din datele CSCC, rezultă că, dacă Ponta l-ar întâlni pe Crin Antonescu în turul doi al prezidențialelor, scorul ar fi  de 70% la 30%, în favoarea PSD.

Potrivit CSCC, 49,8% din cei chestionați sunt puternic hotărâți să voteze cu un candidat de dreapta, iar 20,1% sunt „înclinați” să aleagă un candidat cu un candidat care să aibă această orientare ideologică. Doar 30% ar vota cu un candidat de stânga.

CSCC a măsurat și gradul de favorabilitate al unui tandem președinte-premier, cerând celor chestionați să dea o notă de la 1 la 10 pentru fiecare pereche. Tandemurile Iohannis-Predoiu și Iohannis-Antonescu au primit nota cea mai mare, respectiv 3,4. Perechea Ponta-Tăriceanu a obținut nota 3, iar Oprescu-Ponta nota 2,9.

Sondajul a verificat și intenția de vot, în cazul unor alegeri parlamentare. PSD ar colecta 36,2% din voturi, PNL – 18,8%, PDL – 13,6%, PMP – 7,2%, UDMR – 6,1% și PPDD – 5,1%.