Evenimentul Zilei > Actualitate > Somități din Psihiatrie vin în România
Somități din Psihiatrie vin în România

Somități din Psihiatrie vin în România

Pe fondul creșterii alarmante a incidenței bolilor psihice, într-o țară în care încă mai există idei preconcepute privind consultarea unui medic psihiatru, în România va avea loc prima Conferință internațională de sănătate mintală din Sud-Estul Europei, „IN AND OUT OF YOUR MIND”. Evenimentul se va desfășura la Galați, în perioada 11 – 14 mai 2017.

”Așa cum am afirmat pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, când principala temă de dezbatere a fost depresia, considerată boala secolului XXI, îi sfătuiesc pe cei care au cele mai mici indicii care ar putea duce la un episod depresiv să se adreseze psihiatrilor și psihologilor. Această conferință se adresează psihiatrilor, psihologilor și medicilor din specialități conexe, dar și rezidenților și studenților. Temele abordate vor cuprinde toată patologia psihiatrică. Concret, o abordare interdisciplinară a întregii patologii psihiatrice”, a declarat,  pentru Evenimentul zilei, Conf. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie ”Elena Doamna” din Galați.

Organizatorii anunță că președintele conferinței este celebrul psihiatru Howard H. Goldman din Statele Unite ale Americii, președintele de onoare al conferinței este prof. Aurel Nechita, președintele Comitetului Local organizatoric este Conf. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, iar Dr. Mihai Mutică este membru al Comitelului Local de Organizare.

Evenimentul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 21 credite EMC, iar tematica propusă a atras participarea unor specialiști de marcă din regiune, dar și din Statele Unite ale Americii, Italia, Austria și Germania, estimându-se până la această oră peste 400 de participanți din țară și străinătate.

În cadrul conferinței se vor desfășura cursuri, work-shop-uri, comunicări orale și sesiuni poster, organizate în sălile Teatrului Muzical Nae Leonard si ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Răzvan Angheluță. Mai multe informații despre programul științific găsiți la adresa www.mhasee.ro.

Deschiderea oficială a evenimentului ştiinţific va avea loc în data de 11 mai, la orele 19.30, fiind urmată de cocktail-ul de bun venit ce va avea loc la orele 20.00, în foaierul Teatrului Muzical Nae Leonard.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: