Evenimentul Zilei > International > UNICA SOLUȚIE pentru CONFLICTUL din UCRAINA. Discuțiile dintre PUTIN și KURZ aduc în PRIM-PLAN o poziție comună
UNICA SOLUȚIE pentru CONFLICTUL din UCRAINA. Discuțiile dintre PUTIN și KURZ aduc în PRIM-PLAN o poziție comună

UNICA SOLUȚIE pentru CONFLICTUL din UCRAINA. Discuțiile dintre PUTIN și KURZ aduc în PRIM-PLAN o poziție comună

În tandem, Rusia și Austria reafirmă Acordul de la Minsk drept unică soluție pentru conflictul din Ucraina. Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a făcut mai multe declarații în acest sens, după întâlnirea avută cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac.

„Am discutat despre situaţia din Ucraina. Considerăm că Acordul de la Minsk rămâne o bază fără alternativă în rezolvarea crizei”, a susținut Vladimir Putin, citat de Mediafax.

 

Șeful de stat rus a reamintit faptul că Sebastian Kurz, în perioada în care îndeplinea rolul de ministru de Externe în Austria, s-a concentrat pe conflictul intern care devasta Ucraina. Actualul cancelar austriac s-a implicat activ în timpul președinției rotative a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Subiectele abordate de cei doi demnitari au inclus și relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia, reamintind importanța cooperării în ceea ce privește domeniul politic și cel economic.

„În contextul situaţiei actuale din Orientul Mijlociu, în special în Siria, am subliniat importanţa efortului comun împotriva terorismului, importanţa coordonării Naţiunilor Unite şi a dreptului internaţional”, a mai spus Putin.

Conflictul armat din regiunile Donețk și Lugansk care devastează Ucraina a început în anul 2014, după înlăturarea conducerii pro-Putin de la Kiev. Lupta dintre armata ucraineană și insurgenții separatiști pro-roși a produs aproximativ 10.000 de victime. În acest context, Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităților, a fost încălcat constant.