Compania Abbot Laboratories a susținut că agenția federală de medicamente din SUA (FDA) i-a dat permisiunea să înceapă să producă un test care este capabil să ofere rezultate pozitive ale coronavirusului în cel mult cinci minute. Testele vor putea fi puse la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății începând de săptămâna viitoare, informează 7sur7.be.

Testele vor fi efectuate folosind un dispozitiv portabil, de dimensiunea unui pâine prăjitor, echipat cu tehnologie moleculară. Lupta cu pandemia Covid-19 se va duce pe mai multe fronturi, iar un laptop molecular capabil să dea rezultatele testelor în câteva minute va ajuta”, a declarat oficialul companiei, Robert Ford. Datorită dimensiunilor reduse, dispozitivul poate fi utilizat în afara spitalelor, a declarat oficialul.

Cu toate acestea, acest dispozitiv nu a primit lumină verde de la FDA. Acesta a fost aprobat pentru utilizare de urgență doar de laboratoarele aprobate și de furnizorii de servicii medicale, a spus Abbot Laboratories.