Evenimentul Zilei > Social > Soluția eficientă pentru curățarea tapițeriei. Nu te așteptai să fie atât de simplu
Soluția eficientă pentru curățarea tapițeriei. Nu te așteptai să fie atât de simplu

Soluția eficientă pentru curățarea tapițeriei. Nu te așteptai să fie atât de simplu

Este greu de crezut că, deși este o metodă eficientă, aveai habar de ea! Bicarbonatul de sodiu este ingredientul cel mai la îndemână pentru...curățarea tapițeriei!

Bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi prietenul de încredere al omului atunci când acesta dorește să își curețe, eficient și relativ repede, tapițeria mașinii.

Din testele efectuate până acum s-a demonstrat că acesta îndepărtează petele din tapițerie și poate fi utilizat oricând e considerat necesar. Datorită proprietăților sale incredibile, bicarbonatul va ajuta chiar și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute prezente în autoturism.

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru tapițerie

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu? Pulberea de bicarbonat poate fi folosită ca atare, în amestec cu puțină apă și aplicată direct pe zonele afectate de mizerie și pete. Amestecul se aplică direct în zona vizată și se lasă 15-20 de minute să acționeze.

Pe lângă faptul că o să curețe tapițeria, bicarbonatul de sodiu va împrospăta interiorul mașinii într-un timp foarte scurt și în mod natural. Totodată, dacă vă doriți să evitați produsele cu un conținut ridicat de compuși toxici sau periculoși, bicarbonatul e soluția salvatoare.

Bicarbonatul scoate petele de ulei și grăsime

Uleiul, grăsimile și alte urme pot fi o problemă și pentru firmele specializate în curățarea mașinii. Bicarbonatul de sodiu alimentar se poate folosi și în scoaterea petelor de ulei, grăsime, a petelor lipicioase și îndepărtează mirosul de solvenți emanat de majoritatea combustibililor.

Mai mult, amestecul format din bicarbonat de sodiu și oțet scoate într-un timp rapid cele mai grele pete. Cele două se omogenizează până la obținerea unei paste. Se aplică pe petele problematice și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Pentru îndepărtare se recomandă folosirea unei perii.

Bircarbonatul, soluția ideală și pentru fumători

La fel, bicarbonatul din comerț ajută și la îndepărtarea mirosului de țigară, din interiorul mașinii. Șoferii fumători pot presăra bicarbonat direct în scrumieră, odată ce aceasta a fost curățată în mod corect. Metoda poate fi aplicată de câte ori e nevoie, sau la fiecare golire recipientului de chiștoace.

Bicarbonatul poate fi folosit și la curățarea covarelor din mașină și se presară direct pe acestea, din abundență. Se lasă să acționeze câteva ore, după care se aspiră foarte bine.