Evenimentul Zilei > Actualitate > DIETA strictă care o ajută pe Andreea Marin să rămână în formă
DIETA strictă care o ajută pe Andreea Marin să rămână în formă

DIETA strictă care o ajută pe Andreea Marin să rămână în formă

Andreea Marin început anul în forță. Dornică să aibă o formă fizică cât mai bună, Andreea Marin a început o cură de detoxifiere la un centru de specialitate din Brașov.

Andreea Marin respectă cu strictețe dieta de detoxifiere bazată pe alimente sănătoase și mișcare fizică. 

 Andreea Marin a spus că o dietă nu este de ajuns pentru a scăpa de kilogramele în plus. Pentru ca cura să funcționeze, trebuie să facem și o detoxifiere a sufletului: „Îmi hrănesc și mintea și sufletul doar cu ceea ce e benefic pentru mine, ceea ce îmi face bine, îmi da o stare pozitivă și evit sursele de stres inutile”, conform Libertatea.ro.

 Andreea Marina a declarat că are cinci mese pe zi: două gustări şi trei mese principale. Și a scris bazele curei de detoxifiecare pe care o urmează. 

„Pentru că mi-ați cerut un exemplu al meniului meu din săptămâna de detoxifiere, iată „mesele” de azi (fiecare băutură, suc sau supă are 300 ml):

– dimineață: măr verde, pătrunjel, orz, spirulina; următoarele mese sunt din 2 în două ore, dar nu neapărat cu ochii pe ceas, ci cu aproximație și poți bea mai mult , la nevoie.

– ananas, afine ( sau alte fructe de pădure) , ginger, coriandru ( sau busuioc) , psyllium ( acesta se umflă în stomac și îți da senzația de sațietate, de aceea dispare senzația de foame);

– ananas, ginger, coriandru ( sau busuioc ), psyllium , Eco Green Multivit;

– roșii, morcov, sfeclă, coriandru, spirulina, chili, sare de mare;

– apă alcalină cât mai multă posibil, pentru a reechilibra mediul preponderent acid din interiorul nostru.

Apă alcalină se obține cu adaos de picături de lămâie într-un pahar cu apă plata, pahar de sticlă , nu de plastic (plasticul modifică această calitate a apei), sau adăugăm 10 picături speciale pentru obținerea apei alcaline , se găsesc pe site-urile cu produse bio.

O altă varianta pe care eu nu am încercat-o, deci nu o pot recomandă: apă plata cu o linguriță de bicarbonat. Ceea ce fac eu e o detoxifiere mai profundă, cine nu își dorește doar sucuri și supe pentru cele 6 zile, poate opta și pentru o dietă ușoară, adică salate, salate de fructe, nuci, semințe etc, nimic însă care să includă făină sau zahăr. Dar efectul nu e la fel de eficient dacă incluzi mâncare solidă. Cert e că nu am senzația de foame și trebuie să știți că atunci când creierul nostru ne spune că ne e foame, corpului îi e de fapt sete. Deci lichidele pot rezolva la fel de bine „problema” și ajută mult mai bine la curățarea colonului, a intestinelor, la eliminarea toxinelor. Consumul de hrană nu e , însă, totul. „Curățarea” trebuie făcută și la nivelul minții și al sufletului, pentru reechilibrarea noastră în adevăratul sens al cuvântului.

Mișcarea și respirația corectă sunt necesare, dar nu sportul în exces, care să ducă la epuizare. Recomand mersul în ritm susținut jumătate de ora în aer liber sau alergarea, yoga, pilates.

Așadar, îmi hrănesc și mintea și sufletul doar cu ceea ce e benefic pentru mine, ceea ce îmi face bine, îmi da o stare pozitivă și evit sursele de stres inutile: problemele care necajesc și nu au oricum rezolvare, oamenii care emit o energie negativă, televizorul, radioul ( excepție fac doar programele care îmi aduc informație necesară sau care îmi face plăcere, elimin total ceea ce înseamnă conflict, bârfă, scandal, violență, vulgaritate, pierdere de timp și păstrez plăcerea unei comedii sau a unui film bun, a unui documentar care-mi aduce cunoștințe noi și interesante).

Citesc cât mai mult, călătoresc cu mintea atunci când nu pot să o fac și cu pasul. Mă întâlnesc cu prieteni vechi sau cu oameni de la care simt că am ce învață. Stau cât mai mult în preajma copilului meu și a altor copii, surse inepuizabile de energie pozitivă. Mă întorc către mine, către interiorul meu, către valorile în care cred, mă reevaluez.

Caut să rup ritmul vieții obișnuite care ne fură și ne angrenează într-o cursa contra cronometru, îmi ofer un răgaz pentru minte, trup și suflet și am astfel șansă unei reincarcari cu energie pozitivă. Important: mă rup și de tentația de a face planuri de viitor.

Trăiesc acum, aici, savurez senzația de bine a clipei prezente, mă iubesc și mă împac cu mine însămi, că să pot dărui mai departe. Acesta ar trebui să devină un exercițiu zilnic, măcar pentru câteva minute care să rupă ritmul nebun al fiecărei zile și să ne readucă balanță corectă. Așa arată, pe scurt, săptămâna mea de detoxifiere minte-trup-suflet. Nu există o singură cale. E doar o posibilitate. Alege calea potrivită ție. Dar nu te lasă condus de evenimente, ci fii la cârma vieții tale. Prețuiește viață!”,  a devăluit  Andreea Marin, acum ceva timp, pe pagina personală de Facebook. 

 

Sursa foto: Facebook