Precizările vin în contextul în care presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu, a fost difuzat la un post de televiziune.

„În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, precizează ANP într-un comunicat transmis, joi seară.

Anterior, ANP a făcut mai multe precizări cu privire la comunicările online din detenţie, menţionând că acestea se fac cu programare, au caracter confidenţial şi că supravegherea este exclusiv vizuală.

Mai mult, ANP a transmis că de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, a oferit primul interviu din închisoare.

Într-o discuție cu jurnalista Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri explozive despre situația în care se află, dar și despre mutările din politica românească.

Liviu Dragnea a declarat că, la momentul actual, Iohannis nu are un adversar care să îl poate combate. Ba mai mult, Liviu Dragnea a mai declarat că nu a mai oferit niciun interviu până în acest moment deoarece nu a fost lăsat să vorbească cu presa.

„Actuala putere, aceasta forță politică, a mers în toate campaniile pe un mesaj anti -cineva. Sunt convins că și acum o să meargă pe acest mesaj. Din moment ce l-a reușit o rețetă scumpă, nu au plătit ei din buzunar, de ce să nu mai încerce încă odată. Nu m-au îngenunchiat. Nu m-au înfrânt Cu toate că ei anul asta nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat total nevinovat”, a declarat Liviu Dragnea.