Ce îi SOLICITĂ PNL Ministerului Educației

Ce îi SOLICITĂ PNL Ministerului Educației

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat că liberalii solicită Ministerului Educaţiei să organizeze, din acest an, Masteratul Didactic.

„PNL solicită Ministerului Educaţiei să organizeze din acest an Masteratul Didactic. În acest sens, este nevoie de urgenţă, să redacteze şi să aprobe normele de aplicare a legislaţiei în vigoare, să prevadă bani la următoarea rectificare bugetară pentru această formă de învăţământ, să încurajeze universităţile să înfiinţeze catedre noi şi să asigure parteneriate de practică şi burse pentru fiecare viitor profesor. Ministerul trebuie să dea asigurări că în şcoala românească vom avea profesori care să fie bine pregătiţi şi competitivi. Pentru a menţine în sistem pe cei mai buni absolvenţi, este nevoie de o strategie clară de pregătire şi motivare continuă a cadrelor didactice tinere să profeseze în domeniu. Învăţământul de calitate oferă şanse egale fiecărui tânăr să urmeze o carieră în viaţă”, precizează Turcan, într-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că „din păcate, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, am constatat că viitorii profesori nu au beneficiat de o pregătire temeinică în instituţiile de învăţământ superior. Masteratul Didactic nu a fost pus în practică în ultimii şase ani, iar cei care au de pierdut sunt elevii care nu vor avea şanse să beneficieze de un profesor bine pregătit la clasă”.

Ne puteți urmări și pe Google News