Evenimentul Zilei > Politica > Cei îi SOLICITĂ Nicuşor Dan premierului Sorin Grindeanu
Cei îi SOLICITĂ Nicuşor Dan premierului Sorin Grindeanu

Cei îi SOLICITĂ Nicuşor Dan premierului Sorin Grindeanu

Liderul USR, Nicuşor Dan, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care îi cere premierului Sorin Grindeanu să nu adopte ordonanţele de orgenţă care privesc graţierea şi "dezincriminarea unor fapte penale".

„Îi cer prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte mâine, în ședința de Guvern, ordonanțele de urgență privind grațierea și dezincriminarea unor fapte penale. Până la această oră nu am găsit pe site-ul Guvernului ordinea de zi a ședinței, așa că e posibil orice.

USR este pregătită ca, în cazul votării lor, să-i ceară Avocatului Poporului să atace ordonanțele la Curtea Constituțională. Mâine începem și să strângem semnăturile pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Florin Iordache care a mințit Parlamentul României, la votul de investitură.

Voi ieși din nou în stradă. Presiunea societății e cea mai importantă”, a scris Nicuşor Dan

De asemenea, Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi a făcut un apel la premierul Sorin Grindeanu, căruia i-a spus să nu se lase influențat de liderul PSD, Liviu Dragnea, și să impună ordonanțele de urgență care ar introduce amnistia și ar schimba Codul Penal. Citiţi mai multe AICI