Evenimentul Zilei > Social > Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Descoperire crucială
Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Descoperire crucială

Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Descoperire crucială

Forțele Aeriene ale SUA și Universitatea din Michigan dezvoltă o tehnologie care ar putea revoluționa tratarea rănilor și a arsurilor. Marea întrebare este dacă de această descoperire vor beneficia toți cei care au nevoie sau numai soldații.

Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Savanții US Air Force și cercetătorii de la Universitatea din Michigan și-au unit forțele pentru a produce o revoluție în medicină.

E vorba de o încercare de a folosi reprogramarea celulară pentru a trata rănile, arsurile și celelte leziuni la care soldații se expun pe câmpul de luptă.

Soldații SUA își vor putea reprograma celulele

Experții spun că sunt extrem de optimiști și că tehnologia ar ajuta corpul să se vindece de cinci ori mai rapid decât în mod natural.


UE se destramă sub ochii noștri. De ce a eșuat programul de vaccinare


Procesul de programare celulară folosește anumite proteine, numite factori de transcripție.

Experții încearcă acum să vadă dacă nu cumva acești
factori de transcripție ar putea fi aplicați direct pe răni cu ajutorul unui spray.

În acest fel, celulele musculare expuse din cauza tramatismului suferit ar putea fi reprogramate să se transorme în celule de piele. Acestea ar acoperi rana, astfel încât aceasta să se vindece mai repede.

Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Va avea toată lumea acces la această tehnologie?

Dr. Indika Rajapakse, profesor asociat la Universitatea din Michigan, spune că există oportunități uimitoare în Statele Unite pentru a produce o revoluție în medicină/ „Avem resursele necesare pentru a face acest lucru și este obligația noastră să profităm de ele.”


Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant


Tehnologia spray on la care lucrează experții ar aduce o probabilitate mai mare de vindecare. În numai câțiva ani, Rajapakse și echipa sa au dezvoltat un algoritm matematic pentru a identifica factorii de transcripție corecți și a prezice punctele din ciclul celular în care factorii de transcripție pot declanța schimbarea dorită, scrie ziarul britanic Daily Mail.

Marea întrebare este dacă descoperirea. crucială în ceea ce privește tratarea arsurilor va fi dezvăluită sau va rămâne un secret militar,

Donald Trump iese la atac. Fostul președinte pregătește revoluția