Evenimentul Zilei > Justitie > Șoferul accidentului de la Nojorid, în care o tânără mamă a murit, suspectat că l-ar fi comis intenționat
Șoferul accidentului de la Nojorid, în care o tânără mamă a murit, suspectat că l-ar fi comis intenționat

Șoferul accidentului de la Nojorid, în care o tânără mamă a murit, suspectat că l-ar fi comis intenționat

La jumătatea lunii iulie, un mortal accident a avut loc la ieșirea din localitatea Nojorid, din județul Bihor. O femeie și-a pierdut atunci viața, iar copilul acestuia împreună cu șoferul au fost transportați în stare gravă la spital. Acum, șoferul e suspectat că ar fi comis accidentul în mod intenționat.

Astfel, după ce au audiat mai multe persoane din anturajul tinerei moarte, procurorii Parchetului Oradea, care au început cercetările pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere fără permis, au schimbat cursul anchetei, iar aceasta a fost preluată de Parchetul Bihor.

Acum, șoferul care a cauzat accidentul este cercetat de infracțiune de omor și tentativă de omor, plus conducerea fără permis.

„În dosar s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor și conducere fără permis”, a transmis Parchetul Bihor.

Pentru infracțiunile de care este cercetat, pedepsele se ridică la câțiva ani de închisoare, mai precis între cinci și 20 de ani.

„Mi-este greu să cred că a putut comite o asemenea faptă intenționat, dar dacă va rezulta asta în urma cercetărilor, să răspundă”, a precizat atunci Simona Pașcu, avocata familiei victimelor.

Context

Pe data de 12 iulie un mortal accident a avut loc la ieșirea din Nojorid spre Leș. O mașină a pătruns pe contrasens, izbind cu viteză un TIR care circula regulamentar spre Oradea. Două echipaje de pompieri, unul de terapie intensivă al SMURD și altul al Ambulanței au intervenit pentru descarcerarea victimelor și acordarea primelor îngrijiri, operațiunea blocând șoseaua aproape o oră.

În urma accidentului, o tânără a murit, iar șoferul, un orădean de 49 ani, și copilul de doi ani, care fusese ținut în brațe de femeie, au fost transportați, în stare gravă la spital.

Ulterior, s-a dezvăluit că șoferul avea permisul de conducere anulat. S-a aflat atunci că orădeanul avusese o relație cu tânăra care a murit în accident, iar aceasta, înainte de a porni la drum, le spusese pe internet mai multor persoane că rupe relația cu bărbatul.

El se oferise să o ducă acasă, și pe ea, și copilul, zicând că era „ultimul drum pe care îl vor face împreună”, potrivit informațiilor oferite de ziarul local Bihoreanul.