Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferii vor avea interzis! Se schimbă regulile. Ce nu vor mai avea voie să facă
Șoferii vor avea interzis! Se schimbă regulile. Ce nu vor mai avea voie să facă

Șoferii vor avea interzis! Se schimbă regulile. Ce nu vor mai avea voie să facă

O propunere a unuia dintre candidații peneliști la alegerile locale dă motive de speranță nervilor mult încercați ai pietonilor Capitalei, discriminați serios de șoferi în lupta de guerillă a traficului bucureștean.

Însă astfel de propuneri au mai tot fost lansate de alegeri, fiindcă invariabil dau bine în fața pretențiosului electorat bucureștean. Ciprian Ciucu, candidatul PNL la primăria sectorului 6 al capitalei, a explicat, într-un interviu acordat luni Hotnews, că vrea să desfiinţeze toate locurile de parcare de pe trotuare, redându-le astfel pietonilor.

Ciucu a detaliat şi modul în care şi-a propus să rezolve problema parcărilor din sectorul 6 şi a recunoscut că aceasta este una stringentă, mai ales în zonele aglomerate, cum sunt cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi. Soluţia lui Ciucu este una „simplă”, prin care acesta declară că va construi 22.000 de locuri noi de parcare: parcări supraetajate în apropierea centrelor comerciale, respectiv parcări subterane în zonele aglomerate de blocuri.

„Nu se va mai parca pe trotuar”

„Am 3 soluții. Avem mari probleme în Militari, Drumul Taberei și Crângași. Vrem să insistăm să construim parcări de tip park&ride. Unde sunt centre comerciale să începem să construim pe verticală, pe orizontală nu mai e loc. Unde avem aceste mari aglomerări, cea mai bună soluție e să facem în subteran. Între blocuri, tot pe vericală, acele smart parking. Am pus în program 22.000 de locuri de parcare. Parcările de pe trotuar sunt date de Gabriel Mutu. Trotuarul este pentru pietoni. Nu se va mai parca pe trotuar”, a explicat Ciucu.

Toate țările civilizate din Europa încurajează cetățenii să renunțe la mașina personală în favoarea transportului în comun, a bicicicletei, trotinetei electrice și a mersului pe jos. La nivel declarativ, și autoritățile din București susțin că încurajează aceste practici civilizate în fond. În realitate însă, ghinion, condiția pietonului din Capitală este în continuare una mizerabilă, deși actualul primar a încercat să rezolve situația, prin înființarea unor noi parcări publice.

Totuși, în special în centrul orașului, trotuarele rămân pline de mașini, în multe situații pietonii fiind nevoiți să meargă pe carosabil, cu riscurile de rigoare. Așa cum arăta un articol semnat tot de Hotnews, acum câțiva ani, chiar mașini ale Poliției sunt parcate pe trotuar și blochează fără jenă accesul pietonilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: