Evenimentul Zilei > International > Șoferii străini care circulă pe autostrăzile din Germania vor plăti O TAXĂ
Șoferii străini care circulă pe autostrăzile din Germania vor plăti O TAXĂ

Șoferii străini care circulă pe autostrăzile din Germania vor plăti O TAXĂ

Din 2016, șoferii străini care vor circula pe autostrăzile din Germania ar putea plăti o taxă de până la 130 de euro pe an, dacă proiectul de lege al Ministerului transporturilor va fi aprobat, relatează Bloomberg.

Potrivit proiectului, șoferii a căror autoturisme sunt înmatriculate în Germania își vor putea deduce noua taxă.

"Se poate vedea că suntem fideli condiţiilor descrise în tratatul pentru formarea coaliţiei. Şoferii germani nu vor fi împovăraţi suplimentar", a declarat cancelarul Angela Merkel, într-o conferinţă de presă la Berlin, făcând referire la faptul că introducerea acestei taxe a fost una dintre condiţiile impuse de Uniunea Creştin Socială pentru a sprijini actuala coaliţie guvernamentală.

"Suprataxa pe infrastructură", aşa cum este denumită noua taxă, va aduce venituri anuale la buget de până la 3,7 miliarde de euro, potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor, Alexander Dobrindt. Dar, după ce se vor scădea costurile de introducere a proiectului, estimate la 195 de milioane de euro, plus deducerile pentru șoferii germani, ce ar ajunge la 3 miliarde de euro, la buget vor ajunge doar 500 de milioane de euro pe an, relatează Bloomberg.

"Va trebui să analizăm textul final al legislaţiei. E prea devreme să ne pronunțăm", a declarat Helen Kearns, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la întrebarea jurnaliștilor de la Bloomberg, dacă introducerea acestei taxe ar încălca normele europene.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News