Evenimentul Zilei > Social > Șoferii prea credincioși, sancționați de Poliția Rutieră! Amenda, 3.000 de lei
Șoferii prea credincioși, sancționați de Poliția Rutieră! Amenda, 3.000 de lei

Șoferii prea credincioși, sancționați de Poliția Rutieră! Amenda, 3.000 de lei

Unii dintre șoferii își arată credința pentru Dumnezeu prin afișarea unor cruci și cruciulițe pe parbriz, sau chiar pe geamurile laterale ale mașinii pe care o conduc.

 

Numai că, legislația rutieră este clară: „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” este o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Asta înseamnă o posibilă amendă de aproape 3.000 lei pentru orice șofer care ține în parbriz diverse obiecte religioase, odorizante, carnete de notițe, suporturi penntru dispozitive electronice, etc.

Și alte obiecte care reduc vizibilitatea, precum vinietele adunate de-a lungul timpului, diverse abțipilduri precum și cazurile nefericite în care se dorește amintirea unei persoane dragi care a trecut în neființă prin lipirea pozei acesteia pe geamurile autoturismului sunt la fel sancționabile

Și acei șoferi care trăiesc cu impresia că pot păcăli aparatele radar ale polițiștilor dacă își atârnă de oglinda interioară CD-uri cu muzica preferată. Aceștia nu fac decât sa-i orbească pe ceilalți participanți la trafic atunci când soarele se reflectă din aceste CD-uri. Și ei riscă o amendă, dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată de mediul de stocare, scrie auto-bild.ro.