Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferi cu premise false pe șoselele României. Caz halucinant descoperit de polițiști
Șoferi cu premise false pe șoselele României. Caz halucinant descoperit de polițiști

Șoferi cu premise false pe șoselele României. Caz halucinant descoperit de polițiști

Mai mulți șoferi au circulat cu premise false pe șoselele din România. Cazul a fost descoperit în urma unor pecheziții efectuate de polițiști în județul Buzău. Acolo, au descoperit zeci de documente falsificate, din Republica Moldova.

Un localnic de 60 de ani, din comuna Merei, județul Buzău, este acuzat că vindea carți de identitate, premise de conducere și de ședere falsificate, cu antetul autorităților din Republica Moldova. Acasă la el, polițiștii din Buzău au descoperit mai multe documente, un permis de conducere românesc și unul moldovenesc și o carte de identitate moldovenească, toate false, emise pe numele său, precum și alte documente și fotografii aparținând unor persoane care intenţionau să obţină astfel de acte. Cercetările de până acum au scos la iveală faptul că buzoianul vindea actele false cu 1000-1500 de euro. Mai mult, deși nu are permis de conducere, omul a circulat, nestingherit, pe șoselele din România, cu un document moldovenesc falsificat din octombrie 2017 și până în aprilie 2019. Încă nu se știe numărul total alposesorilor de premise false.

Poliția Română transmite că buzoianul ar fi intermediat obținerea unor documente false şi la solicitarea unui gălăţean, de 39 de ani, pentru persoane din anturajul acestuia. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals faţă de bărbatul din Merei, iar faţă de gălăţeanul de 39 de ani, pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi unităţii de parchet.

Totodată, prin intermediul Centrului Trilateral de Contact Galați, au fost informate autoritățile din Republica Moldova cu privire la neregulile constatate, în vederea dispunerii de măsuri în consecință. Poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unității Centrale de Analiza Informaţiilor din cadrul I.G.P.R.