Un șofer român cu patru sicrie în mașină a fost arestat în Franța. A declarat că duce cadavre din Spania în România, atunci când polițiștii l-au oprit la frontieră și i-au cerut să deschidă cutiile de lemn. Sicriele erau nesigilate și aveau un sistem de închidere neobișnuit. Mașina nu avea sistem frigorific, ceea ce a atras atenția militarilor, potrivit ziarulromanesc.es.

Descoperirea uluitoare a fost făcută de vameșii din Besancon (Doubs), în zona de odihnă a Marchaux, pe autostrada A36, miercuri, atunci când au verificat o dubă care le-a atras atenția, în parcare. În momentul în care polițiștii s-au îndreptat către el, șoferul român a devenit extrem de  agitat.

Astfel, vameșilor francezi li s-a părut suspect faptul că mașina neagră cu inscripțiile „ADRI Funeria” nu avea sistem de refirgerare și au vrut să inspecteze și interorul autovehiculului.

Înăuntru, sicriele păreau destul de normale, cu mânere identice, dar nesigilate și cu un sistem de închidere neobișnuit. Funcționarii vamali nu au mai ezitat și i-au cerut șoferului să le deschidă.

Sursa citată a mai anunțat că î sicrie, vameșii au descoperit o încărcătură de 71 kg de canabis, ambalată în plicuri sigilate termic. Această tehnică permite traficanților să limiteze emanația mirosului caracteristic canabisului.

Valoarea de piață a drogului confiscat este estimată la 700.000 de euro. Șoferul român care are 30 de ani a fost închis în birourile vamale și a fost apoi predat anchetatorilor de la poliția judiciară din Besancon, care l-au plasat în custodia poliției.

La audieri, scrie Le Parisien, românul le-a spus polițiștilor că i s-a spus că duce în România cadavre, astfel că polițiștii trebuie să determine rolul exact al acestuia în organizația criminală din spatele acestui transport și să încerce să-i identifice pe complici. Românul va apărea vineri în fața unui judecător din Becancon, care va stabili dacă va rămâne în arest. (FOTO: ziarulromanesc.es)