Evenimentul Zilei > Actualitate > „Șocul vieții” la morgă. O bătrânică s-a trezit printre morți. „Bunicuțo, întinde-te la loc, fă liniște!”
„Șocul vieții” la morgă. O bătrânică s-a trezit printre morți. „Bunicuțo, întinde-te la loc, fă liniște!”

„Șocul vieții” la morgă. O bătrânică s-a trezit printre morți. „Bunicuțo, întinde-te la loc, fă liniște!”

O întâmplare parcă „ruptă” din filmele horror a avut loc la o morgă din Rusia, unde o bătrână de 81 de ani s-a trezit întinsă pe masă printre morți.

Bătrânica fusese declarată moartă în urmă cu numai câteva ore de către medici, după ce aceștia îi făcuseră o operație de obstrucție intestinală.

După ce medicii au operat-o pe Zinaida Kononova, o femeie bătrână, în vârstă de 81 de ani, aceasta a fost declarată moartă sau cel puțin așa au crezut medicii.

Femeia a fost dusă la morga Spitalului Central Gorshechensky în jurul ore 1 dimineața. La ora 8, o angajată a spitalului a avut parte de „șocul vieții” în momentul în care a văzut femeia revenind la viață.

Speriată că s-a trezit printre morți, bătrâna a încercat să se dea jos de pe masă și să scape din morgă, moment în care a fost prinsă de angajata spitalului.

În acel moment de groază, un ambulanțier care intra în clădire a auzit voci în sala de autopsiere și a crezut că angajata a înnebunit. Acesta a auzit-o pe angajata spitalului spunând: „Bunicuțo, întinde-te la loc, fă liniște!”.

Bătrâna a fost de urgență acoperită în pături și dusă la terapie intensivă

Conducerea spitalului a sunat-o de îndată pe neapoata bătrânei, Tatiana Kulikova, și i-a dat vestea cea mare: „Ne confruntăm cu o situație neobișnuită! Este în viață!”.

Nepoata a fost extrem de încântată de veste dar a întrebat totuși spitalul cum este posibil acest lucru. Medicii i-au răspuns că bătrânica a fost moartă timp de 15 minute, după care a fost „efectiv trasă de pe lumea cealaltă”.

După mai multe discuții, medicul și anestezistul de gardă au recunoscut că doamna Kononova a fost trimisă la morgă la o oră și 20 de minute după ce a murit, în loc de cele două ore care ar fi trebuit să le petreacă în spital, după momentul în care moartea a fost declarată.

Roman Kondratenko, șeful Spitalului Central Gorshechensky, a fost suspendat și urmează să fie investigat de autorități. Rudele bătânei au declarat că vor da în judecată spitalul, potrivit antena3.ro