Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Mureș 

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Mureș  Cătălin Cherecheș si soția. Sursa foto: Facebook/ Tabita Gliga

Socrii lui Cătălin Cherecheș, Claudia și Dorin Petru Gliga, au fost condamnați joi, 11 aprilie, de Tribunalul Mureș la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care au încercat să mituiască o judecătoare.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați de judecători la câte trei ani de închisoare, cu suspendare și muncă în folosul comunității. Reamintim că socrii au încercat să-i dea mită mamei unei judecătoare pentru ca aceasta să dea o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al lui Cherecheș.

Decizia poate fi contestată atât de DNA, cât și de socrii. Claudia și Dorin Petru Gligacare au primit, pe lângă condamanre, și o serie de obligații. Și anume: muncă în folosul comunității pe durata celor trei ani de pedeapsă.

  • Claudia Gliga a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, „pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”.
  • Dorin-Petru a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru „complicitate la dare de mită”.

Acuzațiile aduse soților Claudia și Dorin Petru Gligacare

În raportul DNA din Cluj se arată că „inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

„În temeiul art. 249 alin. (1), (2) şi (4) Cod procedură penală menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin Ordonanţa procurorului nr. 113/P/2023 din data de 10 noiembrie 2023 instituită asupra sumei de 50.000 euro, ridicate la data de 08 noiembrie 2023 şi depusă într-un subcont bancar în euro pe numele inculpatei G.C. (…). Obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum total de 5.400 lei, respectiv obligă pe inculpata G.C. la plata sumei de 4200 lei (4.000 lei din urmărire penală) şi obligă inculpatul G.D.P. la plata sumei de 1200 lei (1000 lei din urmărire penală)”, se precizează în dispozitivul hotărârii.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la 3 ani, respectiv 2 ani și șase luni de închisoare cu suspendareSocrii lui Cătălin Cherecheș și fiica lor. Sursa foto: Facebook.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au promis sume de bani pentru o soluţie de achitare a ginerelui lor

Potrivit DNA, această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

DNA: „Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul, atât în vederea ‘rezolvării problemei’ la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, au precizat procurorii DNA la momentul respectiv, într-un comunicat de presă.”, au precizat procurorii, potrivit digi24.