Alina Gorghiu, după extrădarea lui Cătălin Cherecheș: Misiune îndeplinită

Alina Gorghiu, după extrădarea lui Cătălin Cherecheș: Misiune îndeplinită Alina Gorghiu. Sursa foto: EVZ

Alina Gorghiu a subliniat faptul că nu există scăpare pentru cei care aleg să fugă de justiție, reiterând că sistemul judiciar din România își va face datoria în întregime. Mesajul ministrului Justiției vine miercuri, după ce Cătălin Cherecheș a fost extrădat de autoritățile germane și adus în România.

Ministrul Justiției a subliniat că realizarea acestui transfer a fost rezultatul colaborării strânse dintre mai multe părți implicate. Astfel, a exprimat recunoștința sa față de eforturile depuse atât de autoritățile române, cât și de cele germane.

Alina Gorghiu, mesaj după extrădarea lui Cătălin Cherecheș

Justiţia din România se înfăptuieşte până la capăt, aşa cum v-am promis. Astăzi, fugarul Cătălin Cherecheş a fost adus în ţară. Fostul primar din Baia Mare va executa pedeapsa de cinci ani în penitenciarul din România”, a declarat Alina Gorghiu, după ce Cătălin Cherecheş a ajuns la Penitenciarul Rahova.

Alina Gorghiu

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

În continuare, aceasta a ținut să le reamintească fugarilor români că „mai devreme sau mai târziu” vor fi aduși înapoi în România pentru a-și ispăși pedeapsa. A subliniat apoi că nimeni nu e mai presus de lege.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alina Gorghiu a reamintit, într-un clip pe Facebook, că doar în 2024 au fost aduși peste 200 de fugari.

Cătălin Cherecheș a ajuns în România marți seara

Fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost transferat din Germania prin Vama Nădlac, în seara zilei de marți, în vederea executării sentinței de cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de luare de mită.

Potrivit declarațiilor avocatului său, Răzvan Doseanu, conform unui document oficial emis de Administrația Națională a Penitenciarelor către autoritățile germane, fostul primar urma să fie transferat la Penitenciarul Rahova pentru a sta în carantină timp de 21 de zile. După care urma să fie mutat la Penitenciarul Aiud și apoi la Baia Mare.

Alina Gorghiu

Cătălin Cherecheș. Sursa foto: Arhiva EvZ

Doseanu a afirmat că va continua să își susțină clientul în demersurile judiciare. De asemenea, a menționat intenția de a depune o contestație în anulare la Curtea de Apel Cluj.

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, săptămâna trecută, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Informația a fost imediat confirmată de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.