Evenimentul Zilei > Politica > Societatea Timișoara, evacuată pe motiv că nu e ”asociație de utilitate publică”
Societatea Timișoara, evacuată pe motiv că nu e ”asociație de utilitate publică”

Societatea Timișoara, evacuată pe motiv că nu e ”asociație de utilitate publică”

Societatea Timişoara, una din cele mai importante ONG-uri postrevoluționare, care de-a lungul timpului s-a remarecat ca o portavoce a luptei împotriva comunismului, având ca principal scop democratizarea societăţii româneşti, a fost evacuată, marți, din Salonul Vega al Bastionului Theresia, la solicitarea Consiliului Județean Timiș, proprietarul spațiului.

Reprezentanţii Consiliului Județean Timiș au cerut celor de la Societatea Timişoara să obţină statutul de ”asociaţie de utilitate publică”, iar opentru că acest lucru nu s-a întâmplat s-a primit ordinul de evacuare, pe baza unei sentințe judecătorești.

„Nu vreau că comentez despre modalitatea în care va trebui să părăsim Salonul Vega. Avem o sentinţă judecătorească executorie. Am convocat administratorul clădirii pentru a le preda spaţiul. Ce comentez însă sunt politicile publice promovate de Consiliul Judeţean Timiş. Atunci când a fost reabilitat acest Bastion, finanţatorul german a pus câteva condiţii, şi anume să devină un spaţiu cultural, în care societatea civilă să se exprime. Au trecut cei cinci ani şi imediat lucrurile s-au schimbat. Aceste spaţii sunt scoase la licitaţie către agenţi comerciali. Se va schimba complet destinaţia Bastionului”, a declarant, marți, într-o conferință de presă, Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.  

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.