Evenimentul Zilei > International > Social-democrații din Germania nu renunță la prietenia cu Putin. Gerhard Schröder nu va fi exclus!
Social-democrații din Germania nu renunță la prietenia cu Putin. Gerhard Schröder nu va fi exclus!

Social-democrații din Germania nu renunță la prietenia cu Putin. Gerhard Schröder nu va fi exclus!

Gerhard Schröder poate rămâne în partidul SPD, chiar dacă are o relație apropiată cu Vladimir Putin. Fostul cancelar german nu a făcut nicio abatere, potrivit Comisiei speciale de arbitraj.

Prietenia lui Gerhard Schröder cu Vladimir Putin rămâne nesancţionată, iar Comisia specială de arbitraj a considerat că fostul cancelar german nu a avut nicio abatere. El poate să își desfășoare activitatea în partidul SPD.

Comisia de arbitraj a organizaţiei SPD din Hanovra nu a considerat întemeiată mustrarea sau excluderea din partid a fostului cancelar Gerhard Schröder. Oficialii au anunțat că „nu s-a făcut vinovat de încălcarea statutului SPD, fiindcă nu i se poate demonstra nicio abatere.” Procesul intern împotriva fostului şef al executivului german a fost deschis fiindcă el a păstrat legătura cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Acesta s-a implicat și în mai multe colaborări cu Rusia.

În partidul SPD au apărut mai multe proceduri de excludere din partid a fostului cancelar. Motivul a fost cu precădere activitatea sa în cadrul unor concerne energetice ruseşti. Din 2005, de la sfârşitul mandatului său de cancelar, el a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al concernului Nord Stream AG, care transportă gaze din Rusia în occident prin gazoducte care traversează Marea Baltică.

sursa: Facebook

Ce se întâmplă cu Schroder

De la începutul războiului din Ucraina, SPD a cerut ca Schroeder să renunţe orice fel de legătură cu Rusia. În luna mai, el a părăsit postul său din Consiliul de Administraţie al concernului petrolier Rosneft, şi a refuzat nominalizarea pentru Consiliul de Administraţie al gigantului energetic Gazprom.

Comisia pentru buget a Budestagului a decis să desfiinţeze biroul cu patru angajaţi în ultima vreme al fostului cancelar, în vârstă de 78 de ani. Acesta nu mai aducea beneficii Germaniei. Cu toate astea, Schroeder va primi în continuare pensie specială și protecție, potrivit Mediafax.

Gerhard Schröder, eroul Rusiei

Presa din Rusia îl prezintă pe fostul cancelar german Gerhard Schröder, prieten al lui Vladimir Putin, drept salvatorul Europei. După ultima vizită de la Kremlin, de zilele trecute, acesta a primit mandat de la președintele rus să medieze încetarea războiului din Ucraina.

Ziarul de la Moscolva l-a lăudat pe Schröder pentru că acesta s-a transformat în purtătorul de cuvânt al Kremlinului și a prezentat în media germană punctul de vedere al lui Putin. El a cerut „guvernului german să deschidă conducta Nord Stream 2”.