Evenimentul Zilei > International > Șocant! Vrea să fie împușcat, nu injectat letal, ca să nu-l doară când moare
Șocant! Vrea să fie împușcat, nu injectat letal, ca să nu-l doară când moare

Șocant! Vrea să fie împușcat, nu injectat letal, ca să nu-l doară când moare

Michael Wade Nance, un condamnat la moarte din statul american Georgia, a făcut o cerere la Tribunal, în care a cerut să fie executat de un pluton de execuție.

În cererea depusă la Tribunalul din Georgia, avocatul lui Nance a arătat faptul că venele clientului său sunt „improprii” pentru injectare, pentru că nu sunt vizibile și au „pereți foarte subțiri”. Potrivit CNN, dacă statul ar încerca să îl execute prin injecție letală, venele sale ar puteasă-și piardă integritatea structurală, iar serul letal ar putea să ajungă în țesuturile din jur”, se spune în plângere. În plus, Nance folosește în prezent un medicament pentru tratarea durerilor din cauza căruia fenobarbitalul care i s-ar administra odată cu injecția letală ar putea să nu-și facă efectul. Prin urmare, moartea prin injectare i-ar putea provoca lui Michael Wade Nance dureri cumplite în timpul execuției, ceea ce ar însemna o încălcare a drepturilor prevăzute prin Amendamentele 8 și 14, privind pedepsele crude și neobișnuite.

Avocatul mai spune în plângerea depusă la Tribunal că există o metodă alternativă de execuție, care este fezabilă și poate fi pusă în aplicare ușor, care va reduce sau elimina riscul substanțial de durere severă în cazul domnului Nance: plutonul de execuție”

Michael Wade Nance a fost condamnat la moarte pentru o crimă comisă în 1993, în timp ce jefuia o bancă. În 2017, un alt deținut condamnat la moarte în Georgia a cerut să fie dus în fața plutonului e execuție, însă solicitarea a fost respinsă. Injecția letală este, de departe, cea mai utilizată metodă de execuție din SUA. Doar trei sate din SUA au aprobat execuțiile în fața plutonului: Mississippi, Oklahoma și Utah. Ultima execuție în fața plutonului a avut loc în Utah, în 2010.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.