În acest context, la ora 23:00, odată cu intrarea în vigoare a acestei reguli, terasele din Capitală au fost nevoite să se conformeze.

Jurnalistul Victor Ciutacu, aflat duminică seara la o terasă din centrul Bucureștiului, a povestit care sunt experiențele clienților și proprietarilor de localuri în urma aplicării noilor reguli. Cum era de așteptat, el și mesenii din jur au fost nevoiți să părăsească incinta terasei, cu vorbe „dulci” și mărunte pe buze.

„Domnu’ Ciutacu, e prima oară în 31 de ani când vin la masă să rog clienții să plece. Ne căpiază ăștia cu dronele și vin după aia peste noi. Îmi crapă obrazul de rușine, vă rog să mă înțelegeți”, a spus patronul terasei

„Dincolo de disconfort, mi s-a strâns inima, jur. Sper doar ca românii să nu uite cine i-a adus aici. E ultima chestie care ne-a mai rămas…”, scrie Victor Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Terasele din Centrul Vechi şi-au întrerupt activitatea la ora 23:00, duminică, prima seară în care decizia de limitare a programului acestora pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a fost aplicată. Restricţiile au fost reintroduse după două luni de relaxare, fiind justificate de datele care indică o creştere a numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Spre nemulţumirea clienţilor, la cele mai multe dintre ele ultima comandă a fost preluată la ora 22:00, iar o oră mai târziu activitatea a încetat.

Pentru a veghea dacă noile reguli sunt aplicate, Poliţia Locală a patrulat pe străduţele din Centrul Vechi.

Reamintim că, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat sâmbătă o hotărâre care propune limitarea programului teraselor, barurilor, cluburilor operatorilor de jocuri de noroc, în Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi.

Programul acestora nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00.

Măsura a intrat în vigoare duminică, este aplicată pe o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU, potrivit romaniatv.net